Last news in Fakti

17 Февруари, 2017 15:50 3 622 19

Германия и Франция отправиха призив към Русия

  • германия-
  • г-20-
  • франция-
  • русия-
  • сирия-
  • призив-
  • зигмар габриел

Русия трябва да играе по-конструктивна роля, смятат дипломатите

Германия и Франция отправиха призив към Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Външните министри на Германия и Франция отправиха призив към Русия да играе „по-конструктивна роля“ в търсенето на решение да се сложи край на сирийския конфликт, съобщи ДПА.

Зигмар Габриел и Жан-Марк Еро проведоха среща със свои колеги в Бон, Германия, където се състои срещата на върха на Г-20.

Според дипломатите ситуацията в Сирия е сложна и не трябва да бъде подценявана. Представители на режима и опозицията не успяха да стигнат до решение след разговорите в Астана.

„Русия и Иран трябва да призоват Сирия да спре да разглежда всички членове на сирийската опозиция като терористи“, заяви френският външен министър.

Зигмар Габриел и Жан-Марк Еро похвалиха държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, който по думите им се е включил с желание в разговорите за сирийския конфликт, започнал през 2011 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Та нали Русия това и прави !

    27 10 Отговор
    А може би искате Русия да се хване за палците? Това никога тя не прави, но ще направи това от което всеки ще жали! СЛАВА РОССИИ!

    Коментиран от #2

  • 2 ЬФГХФС

    10 23 Отговор

    До коментар #1 от "Та нали Русия това и прави !":

    ИДИ СЕ ЛЕКУВАЙ,НЕ Е КЪСНО И ЗА ТЕБ

    Коментиран от #4

  • 3 Sergiy

    7 26 Отговор
    "по-конструктивна роля", московити изтребиха Алеппо, а тези дипломати още се надяват на нещо )) пукин разбира само сила, прати кузя, който изгуби два самолета и направи екологическа катастрофа в Средиземно море и Ла манша ))), а НАТО (Америка, Англия, до някъвка степен Франция ))) гледа "конструктив", смешна работа.

    Коментиран от #6

  • 4 Sergiy

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "ЬФГХФС":

    за него вече е късно ))

    Коментиран от #10

  • 5 незнайко

    28 7 Отговор
    Санкции, ембарго а сега искат помощ. Много са нагли тия. Видяха какво сътвори Меркел, да се опрявят сами.
  • 6 ссс

    14 9 Отговор

    До коментар #3 от "Sergiy":

    Ей, тука пишем на кирилица. Големи европейци станахте и прописахте на латиница. Простотията ви няма граници. Който ви е казал че измислената ви усрайна която е менте държава по млада и от мен самия има някакъв шанс при конфронтацията с Русия просто ви взема за мезе.

    На тъп усраинец как да му обясниш какво сториха сащ и нато на Виетнам, на Корея, на Ирак, на Либия, на Хаити, На Сомалия и т.н.

    Кой ще ви пусне в Европа след кланетата в Луганск и Донецк, след изродщините в Одеса, след убийствата и разстрелите на майдана. Нямате работа не само в Европа но и трябва да ви забранят самоуправление. Такива гнусни политически изстъпления света не помни от десетилетия може би след кампучия. Усраинец днес звучи като изверг.
  • 7 боркур

    4 24 Отговор
    рашистите влезнаха в сирийският капан и така е по добре
  • 8 Путин

    18 3 Отговор
    Конструктивно си го преместих в другия крачол.
  • 9 Да си научат мястото

    13 5 Отговор
    Смешниците не са научили че император може само да бъде молен.И тези ,които бяха бити и окупирани сега пак надигат глава.Явно трябва пак да им бъде отсечена за да си научат мястото-долу.
  • 10 кроко

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Sergiy":

    Еее, украинския трол и от Сирия ли разбора, бе! Ся остава да излаеш нещо за бившата комунистическа власт в България и направо те признавам!

    Краварчетата кво радвате? Западняците осъзнават безизходицата, в която сами се въвлекоха - САЩ запали близкия изток, а ЕС го подкрепяше и всичко се струпа на негова глава и ся аман-заман помагайте в Сирия. Хубаво, ама дори и руснаците да кажат че Асад ще се отегли, това няма да доведе до мир в Сирия, една страна която е тотално разрушена с милиони избягали жители и различни джихадистки групи с достъп до оръжие. Ако няма диктатор, дето да държи здраво и да реже глави на чалми, там ги чака участта на Ирак и Афганистан. А дори и по някаква случайност нещата в Сирия да се кротнат, ко праим тролчета гъзолижещи, с Ирак, Афганистан, Либия, Египет, Йемен, Судан...... пак ли ще чакате руснаците?
  • 11 Кака Пена

    11 5 Отговор
    Европейскио съюз е безкрайно възмУтен, че Русия не го бръсне за слива и не го кани на мирните преговори в Астана. Само че няма как пет години да папагалстваш позицията на САЩ, а на шестата да искаш да те признаят за самостоятелен играч. Външните министри на Германия и Франция да си отправят призивите към Тилерсън, пък той, ако ги чуе, ще ги съобщи на Лавров.
  • 12 Сбъркана идентичност

    7 2 Отговор
    Четейки коментарите под подобни статии, винаги съм се чудел - защо теми които касаят други народи (в случая французи, германци и руснаци) все са повод за разделение между българи??!!
    Едните искат да "отмъщават" на Путин, па другите са готови гъза да му целуват и го величаят, като че ли на него му дреме за България и българите .. или пък си мислят, че точно за тях му дреме!!?
    Осъзнайте се, българи, хубави - лоши, трябва нас си да ценим, а не другите. Левски щом е можел да обича народа си - всеки трябва да се научи. Не започнем ли нас си да ценим, това разделение ще ни изяде главата!

    Коментиран от #14

  • 13 ГУДЬО

    11 6 Отговор
    БРАВО НА РУСИЯ!!!! ВСЕКИ КОЙТО СТРЕЛЯ ПО ЗАКОННАТА ВЛАСТ И НАРОДА Е ТЕРОРИСТ!!!!! ПОСЛЕ НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ Е ОПОЗИЦИЯ И КОЙ ПЕЧЕЛИ!!!!! БОЙ НАД ГЛАВОРЕЗИТЕ, ПЪК ДОРИ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА ФЕИ!!!!!
  • 14 Кака Пена

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "Сбъркана идентичност":

    Леле, каква сме света вода ненапита!
    България беше вкарана в НАТО и ЕС (от небългари), за да бъде противопоставена на Русия. Само че колкото и да ни чуруликат за евроатлантически ценности, народната памет помни и Баташкото клане, и Шипченската епопея.
    Англия, Франция и Германия унищожават Санстефанска България и ни оставят да граничим със себе си, но те били добрите, а Русия била лошата! Българо-гръцката граница не минава по река Марица от Костинброд до Харманли, а българо-сръбската не минава през Радомир-Самоков-билото на Пирин само заради Русия. Да бе, да бе, такива са били мераците на Гърция и Югославия спрямо победена България на Парижките преговори през 1947 година. Англия, САЩ и Франция са били "за", само че Молотов казал "ниет!"
    А сега ни убеждават, че Англия, САЩ и Франция винаги са ни мислили само доброто.
    Както казва един от дяволите на Достоевски: "Който се отрече от миналото си, вече е наш!"
  • 15 Хасан

    3 11 Отговор
    Ако Руската федерация се разпадне ще бъде добре.Най накрая Кавказките народи ще бъдат независими държави и ще се отърват от руската асимилация.. Не на панславизма, да на свободните народи

    Коментиран от #16, #17

  • 16 кроко

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Айде да разпаднем и Турция на 3-4 части тогава!
  • 17 Кака Пена

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Хасане, как можа да се родиш толкова умен!
    Добре ще е също така тебе да те направим султан, нали? Или поне паша на Карски вилает, а?
  • 18 ЦОЛЕ

    3 1 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТАЗИ БАБА ДА СЕ РАЗКАРА
  • 19 Карли

    0 0 Отговор
    ХАСАНЕ, ХАСАНЕ ,- КРАТУНО! Мюсюлманина си е мюсюлманин, не бери грижа за кавказките народи, те ще се оправят с Русия - толкова години са били заедно..
    Виж Турция както е тръгнало по пътя на този откачалник, който си спретна и преврат, само и само да ликвидира тези , които не са съгласни с него . Може да доведе и до разпад на Турция- от давна Хамериканците бяха направили новата карта на Турция и нищо не им пречи да го сторят. Свалянето на руският самолет бе тяхна идея и подготовка, но нали Ердоганя си е прост им се хвана на въдицата. Руснаците не забравят. Помниш ли какво каза руският министър на войната след свалянето на самолета?
    За 15 минути Инстамбул и Дарданелите ще станат на стъкло и даже ще се разширят.
    Не ги разбираш тези работи за ПАНСЛАВИЗМА !
Новини по държави: