1 142 11

Австрия и Германия искат сплотен ЕС срещу САЩ и Русия

Според външните министри на двете страни има натиск над Съюза

Австрия и Германия искат сплотен ЕС срещу САЩ и Русия
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Външните министри на Германия и Австрия призоваха ЕС да остане единен пред натиска от новата администрация на САЩ и трудното партньорство с Русия, съобщи nachrichten.

Това стана по време на среща между Зигмар Габриел и Кристиан Керн във Виена.

„Беше нужно време, за да се докаже, че интересите на Европа се защитават последователно и категорично. Ставане свидетели на ново разчертаване на света. Администрацията на Доналд Тръмп и източните ни съседи се опитаха да отслабят ЕС. Сега е време за сплотяване“, заяви двамата министри.

Австрия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зузу
  Отговор
  1 17:24  27.02.17
  Но в какво по-точно се състои това сплотяване? Нашите "велики" учени от БАН и куп политици искат вдигане на данъците, но никой не предложи и направи най-важното - СЪКРАЩАВАНЕ НА НЕНУЖНАТА ПАРАЗИТНА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПАРТИИ и още хиляди паразитни бюрократа накачулени по бюра и къде ли не на бюджетите в страните? Ето това никой не направи в ЕС и в частност в България - ЗАЩО? Явно важните неща нямат значение за политиците повечето? Древна поговорка истина гласи така - На един кошер и 1 търтей е много! А на малка и ограбена българия има повече от половин милион паразити търтеи? не мога да ги сметна точмно, но съдя по териториалните администрации, отделно партии и купчина щерки и зетьове на Шуро и баджо по радиа и телевизии. бая търтеи има тук само. А в ЕС-администрациите едва ли ще са по-малко в другите членки...? няма оправия в тояс вят. където търтей се нагнезди, пчелите мрат! Тук затова мрем губим обедняваве - от ТЪРТЕИТЕ.
 • Санди
  Отговор
  2 17:35  27.02.17
  Тия палячовци от Е. С. с Русия немогат да се оправят-сега и срещу САЩ ще се сополяват...абе цирка е тотален.
 • Алфата
  Отговор
  3 18:27  27.02.17
  Да си дойдем на думата.
 • Хасан
  Отговор
  4 19:01  27.02.17
  Тия бързо забравиха как Берлин половината беше окупирана от Русия а другата половина от САЩ.

 • Варна
  Отговор
  5 20:00  27.02.17
  ЕС е организация от 500 млн. души. Става така, че държави с значително по- малко хора успяват да правят ЕС смешни. Русия е към 180 млн. а САЩ към 350 млн. души. Нормално е Европа да има силата да се справи в случая с посочените страни. Така, че повдигнатата теми има сериозна причина да бъде дискутирана. Не ви ли омръзна вечно да сте от страната на булката? - Идеята не е никак лоша! Тогава тези които рекетират Европа вече няма да имат тази възможност.
 • Хасан
  Отговор
  6 20:14  27.02.17
  Е и тогава пак да имаме "немска Европа "!?Те да решават а България и другите страни да изпълняват.. А Източна Европа да бъде втора лига
 • Скот
  Отговор
  7 22:10  27.02.17
  И за гнилите ябълки не останаха прасета,всичко изп....растя
 • Диди
  Отговор
  8 23:47  27.02.17
  Защо плюете по Европа?В каква Европа искате да живеете?Хасане,ти пишеш че Европа щяла да стане немска,ами я вземи се информирай колко пари годишно плащат силноразвитите държави.При политически проблеми,кои лидери се ангажирват за решаване на тези?Съгласна съм с мнението на съгражданинът ми от Варна.Европа трябва сама да защитава интересите си,да пази границите си и за в бъдеще да бъде силна.Да няма това влияние от Америка.

  Коментиран от #11

 • стоян георгиев
  Отговор
  9 00:43  28.02.17
  щом путин ще е зле местните моросовци няма да приемат идеята.в дискусията дали москвича е по-добър от мерцедеса ,те дадоха сериозна преднина за москвича и не им дреме че децата им нещат да ги посетят отдавна заминали за лошата европа и отвикнали на соцкултурата и тъпите номера!
 • 10 02:28  28.02.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Другата Варна
  Отговор
  11 17:48  28.02.17

  До коментар #8 от "Диди":

  Диди, сега разбрах че и ти си от Варна :)... Много добре, даже отлично! А иначе колегата "Варна" е напълно прав - силна и независима Европа с по-вече тежест в преговорите с разни бивши колонии(САЩ) и бивши "республики". Парадоксално, но Хитлер се е опитал да направи същото по своему.

Напиши коментар:


Публикувай