Last news in Fakti

6 Март, 2017 12:20 788 1

Война преди войната: Жюпе няма да замени Фийон

  • франсоа фийон-
  • франция-
  • ален жюпе-
  • избори-
  • президент-
  • скандал

Няма да има рокади към този момент в партията на републиканците

Война преди войната: Жюпе няма да замени Фийон - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият френски министър-председател Ален Жюпе заяви, че няма да влезе в президентската надпревара в страната, предаде France 24.

Бившият премиер загуби предварителните избори в партията на републиканците от Франсоа Фийон, чието име обаче бе забъркано в огромен скандал.

Има възможност Фийон да не участва на изборите в края на април, което предизвика въпроса кой ще бъде негов заместник. Конкурентът му за номинацията Ален Жюпе отхвърли възможността отново да се включи в надпреварата.

„Ройтерс“ коментира, че партията води война помежду си по-малко от 50 дни преди решаващите избори.

„Франция се нуждае от подновяване, но няма да съм аз. Прекалено късно е“, заяви на пресконференция бившият премиер Ален Жюпе. По думите му във Франция има криза на увереността, но нищо не е безвъзвратно загубено.

Скандалът разедини дясноцентристката партия и може да повлияе на представянето й на изборите за нов президент на страната.

Името на Франсоа Фийон бе замесено в огромен скандал със злоупотреба на финансови средства. Френско издание написа, че съпругата му е получила 500 000 евро, за да бъде фиктивен парламентарен сътрудник на Фийон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Вива ля Франс , вива ля демокрацион... Слава !!!
Новини по държави: