964 0

Двама от пострадалите в Унгария българи се връщат у нас

По-голямата част от пострадалите български граждани са изписани

Снимка: Digi24.ro
Снимка: Digi24.ro
Денис Джамбазов

Двама от българските граждани, пострадали при верижна катастрофа в Унгария в средата на месец февруари, ще бъдат транспортирани с линейки до България до края на седмицата.

До момента по-голямата част от пострадалите български граждани са изписани от унгарските болници и вече са в България, предаде БНР. При тежки инцидент загина една българка, а други 12 наши сънародници бяха ранени.

Една от изписаните българки се е върнала в Германия, където пребивава постоянно. В болницата в Сегед все още се намират трима от пострадалите наши сънародници – две жени и един мъж.

Двама от тях са преместени от интензивното отделение в отделенията по травматология и неврология на болницата и са в относително подобрено състояние, обявиха от външното министерство.

Със съдействието на Министерството на здравеопазването се планира още тази седмица лечението им да продължи в България. Третата жена, която е след операция, ще остане в болницата за по-продължително лечение, защото е с по-тежки травми.

Верижната катастрофа стана на магистрала М43 (намираща се в южната част на Унгария) на близо един километър от границата с Румъния.

Унгария


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай