Last news in Fakti

8 Март, 2017 08:17 1 908 15

Турция отново захапа Германия

  • германия-
  • мевлют чавушголу-
  • германия

Чавушоглу нападна Берлин

Германия да не дава уроци на Турция за спазване на човешките права. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от "Евронюз".

Той присъства на среща с турски граждани в Хамбург.

"Вие ни пречите да се срещнем с нашите турски граждани. Това показва ли демокрация? Това показва ли хуманност? Това някакъв пример за човешки права ли е? Моля ви, не ни давайте уроци по човешки права и демокрация. Първо вижте себе си", заяви Чавушоглу.

Напрежението между Турция и Германия ескалира през миналата седмица. Това стана, след като два германски града отказаха да приемат турски митинги на своя територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧушкаОглу

    18 4 Отговор
    Резаците, Що не се репчеха така на Хитлер? Щеше да ги обреже и отпред и отзад
  • 2 Пеньо

    14 3 Отговор
    Информацията е доста неточна. Казаното не е на митинг, а пред 200 души в консулството. Крайно време е Европа да даде достоен отпор на самозабравилите се османлии!
  • 3 Kcaniba

    8 15 Отговор
    Турците не си поплюват , ето и срещу германците скачат , не напразно Путин съюзи Русия с Турция , а след като построят потока няма да има кой да ги спре. Братушкииии
  • 4 некойси

    6 2 Отговор
    Абе срещайте се колкото искате в Турция, абсолютно никакъв проблем.
  • 5 681 БЪЛГАРИЯ

    12 8 Отговор
    Фесовете сега са братушки с Русия НО русннаците ще ядат рязания . На турчин и циганин никога не вярвайте
  • 6 Смешници

    12 3 Отговор
    Тоя само като му видя гадната физиономия и ми идва да го закол.. писна ми от тия м....ли. Това не са тяхни граждани а граждани на германия. Да не би някой да агитира в Турция за или против Меркел? Ако не е Европа ще ядете цървули. Дано тоя да ги докара до разпадане. Турция е голяма "империя" и до сега ги спасява единния език и религия но, в 21 век това което е най-важно явно е хляб и зрелища. Зрелищата им ги прави тоя м....л като плюе ръката, която го храни.
  • 7 каменица

    10 1 Отговор
    Когато най-голямата бирена партия в Германия получи разрешение да направи бир-фест (митинг) с Германци в центъра на Анкара, тогава може и да стане...
    турция и демокрация=османска империя и човешки права
  • 8 Azazel

    9 3 Отговор
    Доста е страшно това, че на границата ни неконтролируемо се разраства една свирепа диктатура, която, типично за всяка диктатура - вижда враг във всеки, който не ѝ служи безропотно. Прав е австрийският премиер, че цялото ЕС трябва да излезе с позиция и обща политика по въпроса, а не отделните държави да влизаме сами, една по една, с турците в конфликти. Ако скоро не се вземат сериозни мерки и ЕС, НАТО и/или ООН не обуздаят Ердоган, ние ще сме сред първите (слава богу, вероятно гърците ще са първи, та ще имаме малко време да си плюем на петите), които ще го отнесем.
  • 9 t34

    4 5 Отговор
    Евала амъджа само така нема са давате като нашите продажници
  • 10 Диди

    5 1 Отговор
    ЕС трябва да вземе решение спрямо Турция,но те знаят,че Ердоган ще пусне бежанците към Европа и затова си траят.Ердоган изнудва където може за да постигне целта си.Днес имаше изказване на германският външен министър Габриел,който каза,че трябва да се запазят добри отношения между двете страни.Това изказване беше ,слабо,меко,,което със сигурност не се харесва на немският народ.Някои от партиите искат да се преквати договорът с Турция спрямо бежанците,но докато ЕС няма решение за този проблем,то така диктаторът Ердоган ще си прави каквото иска и ще клевети която и държава си иска.За в бъдеще Турция ще бъде диктаторска държава,проблемите с Турция са просто ,,програмирани,,,конфликти са неизбежни,въпрос на кратко време.
  • 11 ОМБРЕ

    3 4 Отговор
    Някои , може да диктуват правилата на играта , други могат само да играят по правилата определени от силните на деня .
    Евала, на тези които не се навеждат , и си правят своята полезна политика и икономика.
    ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА, КАЗАЛ МЪДРИЯТ ЧЕЛАВЕК. АНАДЪНМУ!!!
  • 12 Хасан

    0 4 Отговор
    !!? Турските политици агитират пред турските граждани.. Това е демокрация..хората правят референдум, дето в България Трифонов опита но не успя.. Те не агитират против Германия
  • 13 Хасан

    2 3 Отговор
    Германия да не би да е идеална... Ей го сега.. Вкарват България на втора скорост.. Демек в Европа всички животни са равни но с изключение на прасето
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хасан

    2 1 Отговор
    Диди, как се чувстваш в Германия като казват че българите не са за първа лига?? Аз като ти казвах че западната култура е колониална.. Те са отбраните общество а всички други ряпа да ядат.. Прав ли е Ердоган като им го казва право в лицето!!
Новини по държави: