962 1

Иванка Тръмп започва работа в Белия дом

Дъщерята на президента няма да получава заплата

Иванка Тръмп започва работа в Белия дом
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка Тръмп, започва работа в Белия дом. Тя ще има собствен кабинет, но няма да получава заплата, нито ще има официално наименование на длъжността.

„Политико“ написа, че Иванка Тръмп ще бъде „очите и ушите“ на държавния глава в Белия дом, и ще предоставя съвети в различни области.

Дъщерята на американския президент ще имат собствен кабинет и достъп до класифицирана информация, предаде „Ню Йорк поуст“.

Към момента се знае само, че кабинетът на Иванка Тръмп ще бъде разположен в западното крило на Белия дом, което е центърът на изпълнителната власт.

Хора, близки до Иванка Тръмп, споделиха, че няма нищо необичайно в назначението й, тъй като и преди тя е работила близо до баща си. Безпрецедентното назначение в Белия дом обаче повдига въпроса за потенциален конфликт на интереси.

Иванка Тръмп има собствена модна линия и сега ще се присъедини към съпруга си Джаред Къшнър, който е съветник на президента. Съществуват спорове за това дали има ясна граница между политическите и бизнес дейностите на семейството на Тръмп, пишат световните агенции.

САЩ

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Kcaniba
    Отговор
    1 09:05  21.03.17
    Ванче , Ванче , Ванче , мамино фиданче..)) Красавица!!

Напиши коментар:


Публикувай