Last news in Fakti

21 Март, 2017 12:01 1 081 0

Анкара отново на поход срещу Гюлен

  • анкара-
  • фетхулах гюлен-
  • турция

Пуснати са заповеди за арест за 265 души

Прокуратурата в Анкара е издала заповеди за ареста на 265 души, свързани с организацията на Фетхулах Гюлен, съобщи „Сабах“.

До този момент задържани са били 60 души. Сред тях са и някои от високопоставените членове на ФЕТО. Случаят е поет от дирекцията за борба с тероризма. Разследват се административни служби и отделни студенти.

Фетхулах Гюлен е считан от турското правителство за организатор на опита за преврат в страната през миналата година. В момента той е установен в САЩ. През последната година Анкара постоянно се опитва да уреди депортацията на Гюлен. Извършени бяха и чистки в административните и военните структури на страната.

Гюлен отрича да е бил замесен в опита за преврат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: