Last news in Fakti

4 Април, 2017 08:23 1 024 1

7 месеца затвор за пиян пилот

  • калгари-
  • пиян-
  • пилот

Мирослав Гронич се е признал за виновен в пиянство, готвейки се да управлява самолет

7 месеца затвор за пиян пилот - 1
Снимка: Shutterstock

Пилот, открит пиян в края на декември в пилотската кабина на Боинг 737, с който се готвел да излети от летището в канадския град Калгари, бе осъден на 7 месеца затвор, предаде "Ройтерс".

37-годишният Мирослав Гронич е със словашки произход. Той се е признал за виновен в пиянство, готвейки се да управлява самолет.

Присъдата му е лишаване от свобода за 219 дни и забрана да пилотира самолет за една година след като излезе от затвора, съобщи говорител на първоинстанционния съд в канадската провинция Алберта.

Пилотът на авиокомпанията "Сънуинг" бил намерен пиян в 7 ч. сутринта на 31 декември в пилотската кабина на самолета, който трябвало да закара до Канкун, Мексико с 99 пътници и още пет души екипаж.

Членовете на екипажа забелязали, че пилотът се държал странно, преди да припадне в пилотската кабина. Те предупредили властите и Гронич веднага бил арестуван. Два часа след ареста в кръвта му било установено три пъти по-голямо количество алкохол от допустимите в Канада 0,08%.

След няколко подобни случая министърът на транспорта Марк Гарно предупреди канадските авиокомпании да проверяват дали пилотите им са напълно трезви и способни да управляват самолет, преди да седнат на пилотското място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимо

    3 1 Отговор
    Три пъти по 0,08 са 0,24 - не повече една бира и половина... Неадекватен и припаднал след това...нещо в информацията не е точно!
Новини по държави: