Last news in Fakti

5 Април, 2017 15:10 2 817 5

Ципрас бие камбаната за Гърция

  • алексис ципрас-
  • доналд туск-
  • гърция

Той призовава за извънредна среща на върха на ЕС

Ципрас бие камбаната за Гърция - 1
Снимка: БТА/AP

Гръцкият премиер Алексис Ципрас призова за извънредна среща на върха в ЕС, съобщи „Екатимерини“.

Това стана след негова среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Атина. Извънредната среща ще трябва да се проведе, ако не се постигне споразумение за дълга на страната по време на срещата на еврогрупата в Малта.

„Смятам, че нещата ще трябва да бъдат разгледани на по-високо ниво. Важно е да имаме положителни резултати до края на април. Това трябва да стане, дори да се стигне до среща на страните от еврозоната. Тези безкрайни преговори трябва да бъдат завършени. Това е решението“, заяви Ципрас.

Доналд Туск заяви, че няма друго решение, освен техническо споразумение между Гърция и кредиторите по време на срещата на Еврогрупата.

„Нашите финансови министри ще трябва да свършат нужната работа, за да постигнат споразумение. Това е единственият позитивен резултат за Гърция и цялата общност. Ние сме близо до сключване на тази сложна процедура“, заяви Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 55667

    3 0 Отговор
    Похарчиха ли ги онеа 350.000.000.000 евра ?

    Коментиран от #5

  • 2 Диди

    4 0 Отговор
    Голямо опрощаване на дългът не трябва да има,те трябва да си изплащат дълговите,колкото и години да изминат.
  • 3 Хасан

    4 0 Отговор
    Тия пък яли и пили и сега стрелките свърши и дойде келнера за сметката
  • 4 ооооооо

    1 0 Отговор
    Тия ще се оправят, няма какво да ги мислим тях..
    ами ние няма да се оправим с тиквочи, винкели, наркомани, агент-патриоти,, мафиоти - все вкарани в политиката от ДС, респективно КГБ. И управляват ли, управляват.....виждате как.
  • 5 аааааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "55667":

    ооо, лъгнаха ги като баничка в междучасие.
Новини по държави: