Last news in Fakti

9 Април, 2017 12:25 1 839 0

Балон уби човек в турски курорт

  • балон-
  • кападокия-
  • турция-
  • инцидент

При инцидента в Кападокия е загинал турист, двадесет други са ранени

Балон уби човек в турски курорт - 1
Снимка: БТА/АР

Балон с горещ въздух се е разбил близо до курорта Кападокия в централна Турция, убивайки един турист и ранявайки още шестима.

Новината съобщи ТАСС, позовавайки се на Анадолската агенция.

Валията на Невшехир съобщи, че 81 балона с горещ въздух са полетели в небето, откъдето туристите се наслаждават на историческите и природните забележителности на Кападокия. Един от тях обаче е ударил далекопровод при приземяването си и се е разбил.

"Един френски турист е загинал, а шестима наши граждани са били ранени при инцидента", посочи валията в изявление, като допълни, че пострадалите нямат животозастрашаващи наранявания.

По-рано днес Анадолската агенция предаде, че 20 души са пострадали при инцидента. Частната информационна агенция Доган съобщи, че ранените са откарани в три местни болници.

Полетите с балони с горещ въздух бяха временно спрени в сряда, заради лошо време, и бяха подновени вчера с позволението на авиационните власти, съобщи Анадолската агенция.

Кападокия е популярна туристическа дестинация, известна с вулканичните си скални образования, подземни градове и скални църкви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: