Last news in Fakti

11 Април, 2017 19:09 1 008 0

Още две жертви на морбили в Румъния

  • морбили-
  • румъния-
  • зараза-
  • ваксина-
  • епидемия

С тях броят на починалите от болестта в северната ни съседка достигна 21 души

Още две жертви на морбили в Румъния - 1
Снимка: Shutterstock

Още двама души са починали от морбили в Румъния през последната седмица. С тях броят на жертвите в северната ни съседка достигна 21 души, предаде Медиафакс.

Властите в Букурещ уточняват, че е починало 17-годишно момиче. Тя не е била ваксинирана, а е имала и други заболявания. Втората жертва е дете на година и половина, което също не е било ваксинирано.

Според Националния институт за обществено здраве до 7 април 2017 г. са били потвърдени 4090 случая на морбили, от които 19 са завършили с фатален край.

Те са регистрирани в западните окръзи Арад, Тимиш, Караш-Северин, в югоизточния Кълъраш, в северния Сату Маре и в Букурещ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: