Last news in Fakti

13 Април, 2017 11:45 2 308 5

Северна Корея може също да удари със зарин

  • северна корея-
  • ракети-
  • япония

Япония се страхува от удари с химическо оръжие

Северна Корея може да разполага с ракети със зарин. Това беше обявено от японския премиер Шиндзо Абе, цитиран от ТАСС.

„Има вероятност Северна Корея да разполага и да може да използва бойни ракети със зарин. В момента има дебат, за това как да се окаже възпиращ ефект“, заяви Абе.

Според него заплахата от ядрената програма на КНДР е достигнала ново ниво.

„Ние продължаваме тясното сътрудничество със САЩ и Южна Корея. Същото важи за Китай, Русия и всички други заинтересовани страни. Ние заедно трябва да настояваме КНДР да се въздържа от провокативни действия. Страната трябва да ограничи ядрената си програма. Там трябва да се съобразяват с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН“, заяви Абе

Зарин е веществото, с което бяха извършени химическите атаки от сирийския режим в Идлиб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    2 0 Отговор
    Тези вече нови приказки от хиляда и една нощ ще съчинят
  • 2 жщг

    0 1 Отговор
    След атака със зарин ще има само една Корея!

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "жщг":

    Не е сигурно,защото срещу зарина има зоман и табун.Но...ако се избият взаимно,ние ще си направим труда /екипирани с противогази естествено/ да се разходим до там,щото почти сигурно е че ще е останало нещо ценно за "спасяване"!
  • 4 Кики

    2 1 Отговор
    Япония би трябвало да се притеснява от САЩ, които непрекъснато нагнетяват напрежението и вероятно търсещи военен конфликт. Слепи ли са Япония и Ю.Корея, че да не разбират в какво може да ги въвлече САЩ! Как така до преди известно време всичко беше тихо и спокойно? Като знаем каква военолюбна страна е САЩ, ще разпалят войната и след това... ще помагат на Натовските страни.
  • 5 ТОС1буратино

    0 0 Отговор
    Може ама първо ЦРУ трябва да се разработи план как да го спусне на територията на Северна Корея ЗАРИНА за да може след това по старата протъркана схема да се обвини разбиращли тамошният режим, че избива народа си!!!ХАхахаха вече даже не ми е и смешна тази схема!
Новини по държави: