Last news in Fakti

18 Април, 2017 12:53 3 526 20

Германия поиска обяснение от Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • томас де мазиер-
  • германия-
  • турция-
  • референдум-
  • обяснение

Честен ли беше вотът в неделя?

Германия поиска обяснение от Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

Германия призова турския президент Реджеп Ердоган да обясни защо е имало сигнали за нередности на референдума и дали вотът е бил честен, предаде онлайн изданието на „Цайт“.

„Важно е бързо да се установи дали вотът е бил честен“, заяви вътрешният министър Томас де Мазиер.

Някои международни наблюдатели заяви, че референдумът в Турция е ограничил фундаменталните свободи на част от населението.

Опозицията в Турция също сигнализира за нередности и обяви, че иска близо две-трети от бюлетините да бъдат повторно преброени заради опорочения вот.

Реджеп Ердоган спечели голяма победа, след като над 51% от гласоподавателите гласуваха с „да“ на предложените конституционни промени, които ще дадат повече правомощия на държавния глава.

По време на кампанията се стигна и до размяна на дипломатически стрели между Анкара и Берлин. Германските власти забраниха на Ердоган да проведе политически митинг, а Ердоган ги обвини в нацистки практики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    22 6 Отговор
    Германия поиска обяснение а Ердоган си го премести от единия крачол в другия

    Коментиран от #2, #14, #18

  • 2 голям боклук излезе тоя

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    За съжаление си прав, ама скоро вече няма да може да си го мести щото ще му го клъцнат(все още не се знае точно кой но със сигурност някой ще я свърши тая работа)
  • 3 Хасанчо ти тук ли си още

    8 2 Отговор
    Аз мислех че си тръгнал към запада заедно с другите бежанци
  • 4 До ХуйСан

    7 1 Отговор
    Пишлеме - джигит, скоро на твоя вожд и господ няма да може да му го премести, щото ше са го излапали червиците
  • 5 ХАСАН

    8 8 Отговор
    Без мене форума не е интересен!
  • 6 Ахмед

    5 9 Отговор
    Ами то гЕРМАНИЯ за какво се мисли,краля на света ли? Какво
    Какво го интересова вътрешната полотика на Турция
  • 7 България в Европа

    7 3 Отговор
    Хасане, и ти искаш турски ред в Европа. Ако заживееш в Турция ще ти се плаче. Тогава ще ти остане само едно: Да си го местиш от крачол в крачол.

    Коментиран от #9

  • 8 АМЕТ

    7 1 Отговор
    Хасане, хайде да мобилизираме всички братя от Европа и да си ходим у турско, че ще е много хубаво при Ердоганя, пък и на европейците им се пре...ра вече от нас!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Диди

    6 0 Отговор
    Сега Ердоган ще въведе смъртната присъда.Какво ще стане с хората,които са в затвора?Диктаторът след време ще нагласи зет си да управлява Турция,и така ще си дадът власта като наследство.Я да вземе и да въведе смъртната присъда,че тогава Европа ще го отреже отвсякъде.Да им е честита диктатурата на тези турци,които го подкрепиха.Германия твябва да разрешо само едно гражданство за турците...тогава ще видим колко ще се приберат в Турция.Те живеят добре с немската демокрация,но подкрепиха един деспод.
  • 12 ХАСАН

    0 2 Отговор
    Ти пък Диди? Ако хората не гласуват това което иска Меркел сразу диктатор.
  • 13 ХАСАН

    0 2 Отговор
    Дело в том что есть демократия- люди голосуеть !
  • 14 Геро

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Taka е. Нали си говорим за демокрация, Асане??
    Нали Ердоган милееше за демокрацията?
  • 15 ХАСАН

    1 2 Отговор
    Виж сега какъв е проблема-коалициите водят до нестабилност-виж България! На всеки две години се сменя правителството! А при президентска република имаме едно стабилно управление за 4 години! Имаме избори!
  • 16 ХАСАН

    2 2 Отговор
    Диди, аз съм демократ и хуманист но си подкрепям смъртното наказание! Ако някой педофил изнасили и убие пеленаче -а има такива -трябва да се приложи смъртно наказание!

    Коментиран от #17

  • 17 Геро

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "ХАСАН":

    Хасане,
    недей да бъдеш тъпо и наивно парче.
    Смъртното наказание ще се върне в Турция за разправяне с опозицията.
    Както са настръхнали към Гюлен, така ще му резнат гръцмуля на ешафода по заповед. Без съд и присъда.
  • 18 antimediator

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Ататюрк поведе Турция по единствения правилен път и сега плюеш на него!
    Кой гласува за Ердоган - СЕЛЯНДУРИТЕ ОТ ДЪЛБОКАТА ПРОВИНЦИЯ !
    И с колко спечели - с 1% .
    А недействителните бюлетини / тези които не са подпечатени/ колко са?
    Май са повече от този мижав 1% .
    Явно и ти си от тях.
  • 19 ХАСАН

    0 1 Отговор
    Да но това единствения начин Турция да бъде световна сила! Светът не трябва да се люшка единствено между Запада и Русия! Трябва да има балансьор и това е трудна роля!Ей го и България-едни защииават руски интереси а други западни! Български вериги супермаркети фалираха а немските си станаха монополи-това добре ли е или лошо??

    Коментиран от #20

  • 20 Лупи

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "ХАСАН":

    Турция няма как да стане световна сила поради простия факт, че се води от исляма и тепърва ще нагази в блатото все повече. Икономиката на Турция, каквато е в момента е плод на тясно сътрудничество и лобизъм от САЩ още от времето на студената война, както и наливането на огромни капитали от САЩ към Турция.
    Турция няма как да е световна сила, понеже матриала там е лош генетически, предимно тъпи и закостенели в мисленето агресивни и първобитни анадолци и занаятчии. Турция няма собствени високи технологии, няма собствена наука и собствен оръжеен комплекс, който да налага иновации в тия области и точно поради тоя факт Турция не е и няма да бъде световна сила. Турция в момента е на гребена на вълната и на върха на възможностите си, които ограниченото й население може да предостави и както виждаме вече залита към пропастта поради факта, че всичко там е насадено изкуствено и с чужда помощ. В момента в който САЩ спрат кранчето и приключат отношения с Турция, тя е до там. Ако имат малко акъл турските управници ще се придържат към САЩ, защото те ги направиха такива каквито са, като цяло англо-саксонското алчно племе винаги си е сътрдничело добре с Турция и си е затваряло очите за безобразията, които тя върши в региона- геноцид над Българи, Арменци, окупация на Кипър, терор и геноцид над кюрди, терор и агресия срещу Ирак и Сирия и т.н.
Новини по държави: