Last news in Fakti

20 Април, 2017 17:56 2 852 11

Румъния ще спира Русия с ракети "Пейтриът" (ВИДЕО)

  • румъния-
  • пейтриът-
  • ракети-
  • противоракетен щит-
  • русия

Тази година за първи път разходите за отбрана на страната ще превишат $3 млрд.

Румъния ще спира Русия с ракети "Пейтриът" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Началникът на генералния щаб на румънската армия генерал Николае Чука съобщи на пресконференция днес, че страната възнамерява да купи американски ракети "Пейтриът", предаде националното радио на северната ни съседка.

Медията цитира държавния секретар в министерството на отбраната, който казва, че тази година ще бъде стартирана процедурата за покупка на батареи ракети "Пейтриът", както и ракетни системи HIMARS и бронирани бойни машини 8x8.

Същевременно министерството на отбраната съобщи, че в периода юни-август тази година в района на Черно море ще се състоят 18 международни военни учения, в които ще участват 40 000 военни от над 20 страни. Румънските въоръжени сили ще участват с 15 000 военни и над 2000 технически средства, уточняват от ведомството.

В. "Адевърул" отбеляза, че тази година за първи път разходите за отбрана на Румъния ще превишат прага от $3 млрд. Сумата е по-голяма от бюджетите за отбрана на Унгария и Чехия взети заедно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    13 6 Отговор
    За пръв път чувам че пейтриът се продават. По скоро руманящи ще плаща и издържа краварски батареи.

    Коментиран от #2, #4, #7

  • 2 Реалата

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Всичко се продава, рожбо!

    Коментиран от #3

  • 3 Д'Мин

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Реалата":

    Не всичко се продава,например Ф22.
  • 4 кирил

    5 15 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    пишман бг рушняците пак се разсмърдяха. това им остана след като се провалиха на изборите
  • 5 Руския народ

    9 15 Отговор
    Купете си С 400 -нямат аналог в света.
    Израелците си минават, Томахоук си минават -който не е поискал ,той не е минал. Най гостоприемните ПВО комплекси в света,най !!!
  • 6 кроко

    9 5 Отговор
    Мммм, мед капе на душата местите краварски гъзолизци! Ура, сташни ракети Пейтрият заплашват Русия. Я краварчета почвайте да събирате парички и вие да си купите една ракетна система Пейтриът.
  • 7 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Хойоууу...Това че "петриът" не се продават,не значи че не се купуват!Ама и тва не си чул.
  • 8 мъжкар

    12 5 Отговор
    И това пък като изплаши руската армия та чак цяла неделя ха ха!!!!Лошото е че от цялата работа ще пострадат невинни хора както в Румъния така и в България.Ако се стигне до реална война между НАТО и Русия тя ще се води на територията на Европа.
  • 9 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    АВЕ ЩЕ СПРАТ
    ТЕ САМИ СЕ ТЪРСЯТ ЧЕ И НИЕ ПОКРАЙ ТЯХ
  • 10 Марчо

    7 0 Отговор
    Със сигурност руснаците няма да пуцат първо по Румъния, Сърбия и България. От нас нищо не и трябва. Но ако американчетата заповядат да се изстрелят тези "защитни" от територията на Румъния ракети към руснаците, ей така превантивно, че има да патим. А краварите че си барат дедовия.
    Ето сега показват мускули пред Северна Корея. Не съм чул да заплашват никоя страна или да имат претенции. Искат да живеят спокойно в сталинския комунизъм.

    Коментиран от #11

  • 11 misli posle govori

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Марчо":

    Като са толкова миролюбиви севернокорейците защо дават нареждания опитите с ракети да се изстрелват към Японско море, а ракетите да попадат икономическата зона на Япония.
    Според теб, нормално ли е да падат ракети по време което си решат, когато се застрашават различни плавателни съдове на различни държави в района.
    Да си думкат и тестват ракетната индустрия без опасност(теоретична) и тогава ще приема довода, че Япония, Южна Корея са страни агресори.
    Поводи за войни винаги могат да се намерят.
Новини по държави: