Last news in Fakti

23 Април, 2017 10:19 1 723 3

Крайнодясното в Германия става още по-крайно

  • германия-
  • крайнодясно-
  • кьолн-
  • алтернатива за германия-
  • фрауке петри

Сблъсъци в германския град Кьолн

Крайнодясното в Германия става още по-крайно - 1
Снимка: БТА/ AP

Крайнодясната немска партия „Алтернатива за Германия“ реши да не омекотява тона в месеците преди парламентарните избори, съобщи Би Би Си.

Делегатите на партията отхвърлиха предложението на една от водещите фигури на движението Фрауке Петри то да се насочи повече към центъра.

В Кьолн се провежда двудневен конгрес на партията, която трябва да начертае плановете си за действие в предстоящата кампания. Петри предложи „Алтернатива за Германия“ да се коалира с други, но искането бе отхвърлено.

По думите й е по-добре партията да бъде в управление, а не в опозиция, но делегатите на конгреса са убедени, че не трябва да променят крайнодясната реторика.

Социологическите агенции прогнозират „Алтернатива за Германия“ да мине прага и да влезе в следващия парламент, но няма да играе решаваща роля в него.

В Кьолн се стигна до сблъсъци между протестиращи срещу крайнодясното движение и полицията. Двама униформени бяха ранени, а някои от демонстрантите – арестувани.

Над 4000 полицаи бяха ангажирани с опазването на реда в Кьолн. Част от протестиращите дори се опитаха да нахлуят в хотела, в който се провежда конгреса на „Алтернатива за Германия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    9 2 Отговор
    Има бъдеще в тях. Разбира се нормално е и да има протисти срещу тях. Но бъдещето на ЕС според мен ще е на запазване на водещата роля на местното население и справяне с потока от нежелани чужденци. Alle ausländer raus!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Диди

    3 1 Отговор
    Питах колегата долу на немски,дали е гласувал за дясно радикалните...Господин Джамбазов,защо сте изтрили въпросът ми?
Новини по държави: