Last news in Fakti

30 Април, 2017 17:36 3 633 6

Меркел развя коси в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

  • саудитска арабия-
  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • персийски залив-
  • крал салман

Очаква се канцлерът да настоява пред страните от Персийския залив да приемат повече бежанци

Меркел развя коси в Саудитска Арабия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел пристигна на визита в Саудитска Арабия за разговори с крал Салман.

Предвижда се еднодневното посещение на Меркел в Джеда да бъде последвано от разговори в Обединените арабски емирства с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян.

Очаква се Меркел да настоява пред ръководителите на страните от Персийския залив да приемат повече бежанци и да осигурят хуманитарна помощ за хората, избягали от конфликти в мюсюлмански страни. Германия осигури убежище на стотици хиляди бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан през последните години.

Меркел развя коси в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

Като други жени от Запада, посетили Саудитска Арабия напоследък, и Меркел не беше покрила косата си при пристигането си в консервативното кралство.

Германският седмичник "Шпигел" информира, че Саудитска Арабия планира да не купува повече оръжие от Германия. Това предизвика притеснения и недоволство в Берлин.

Меркел развя коси в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

Меркел развя коси в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

Износът на оръжие за Саудитска Арабия трябва да получава одобрение от германското правителството при всеки отделен случай. През 2015 година 17 пъти правителството е одобрявало такъв износ, като общата му стойност е 23,8 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вярващ Путинист

    9 8 Отговор
    Какво ни интересува нас нормалните хора за Маймунария?
  • 2 Д'Мин

    15 3 Отговор
    Ей ся един рус косъм върху дрехата на краля и 326 съпруги как ти вдигат скандал,т'ва живот ли е.
  • 3 РУМЕН

    9 2 Отговор
    КАК САМО Я ГЛЕДА ОНЯ ЗАД НЕЯ НА ПЪРВАТА СНИМКА!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 CL500

    1 0 Отговор
    Ако общата стойност на износа на оръжие за 2015-та от Германия за Сауд. Арабия е САМО 28,3 млн. евро - то никой няма да му обръща внимание. Това предполагам е годишния бюджет на 2-3 берлински квартала... Да не говорим, какво може да се купи само с толкова малко пари...
  • 6 Диди

    1 2 Отговор
    За 2015г. ГЕРМАНИЯ е експортирала за 4,2млрд. евро оръжия в чужбина.Сега Германия е на 4 място по износ след Америка,Русия и Франция.това са лукративни сделки и всяка държава има интерес да продава повече.А най големите импортъори са арабските държави и Индия.