Last news in Fakti

2 Май, 2017 17:45 2 446 5

В ЕС готови да отрежат Македония

  • ес-
  • йоханес хан-
  • македония

Притеснения за европейското бъдеще на страната

В ЕС готови да отрежат Македония - 1
Снимка: БТА/AP

Еврокомисарят по политиката за добросъседство и разширяване Йоханес Хан заяви, че преговорите за членство на Македония не са застрашени след последните събития в Скопие, съобщи TV21.

През миналата седмица протестиращи нахлуха в парламента и нанесоха побой на някои от депутатите. Според Хан обаче, при повтаряне на тези събития, е възможно преговорите да бъдат преустановени.

„Това беше неочаквано. За съжаление такива неща са невъзможни. Ако страната обаче за постоянно изключена от процеса по присъединяване, няма как да продължим с преговорите. Сега би било несправедливо да кажем, че това е краят на процеса.

Надяваме се обаче, че това ще е аларма за събуждане. Ако това се повтори, европейската перспектива ще бъде застрашена. Надявам се в Македония да си вземат поуки“, заяви Хан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 demograph

    9 7 Отговор
    Македония е следващата балканска държавица, ноято ще влезе в НАТО и ЕС. Помнете ми думата. И това ще стане точно защото Путин се опитва да се настани там и клати Европа. Мястото и стратегическо за НАТО, САЩ и ЕС. След нея ще бъдат приети и другите, но без Сърбия. Което е супер за българсните национални интереси...
  • 3 Борис

    9 5 Отговор
    Макетата трябва да станат послушни палета като нас ,за да ги приемат в съюза който се разпада.По добре да си съветват депутатите от време на време както го направиха ,и със сигурност ще са по добре от нас.
  • 4 от изток

    1 1 Отговор
    значи Гърция работи за Русия... ха!
  • 5 Я М Х

    0 0 Отговор
    Македонците и да се дърпат и да не искат все е тая и те са изгорели като нас :) и да не щът пак ще ги приемат в ЕС. Изгоряха и те :))) а от догодина ще вземем и турция и ако на кюрдите до тогава тръмп им е направил държава може и те да дойдат.
Новини по държави: