Last news in Fakti

3 Май, 2017 12:48 1 294 0

ЕС и Великобритания се притискат взаимно

  • ес-
  • притискат-
  • великобритания

Ги Верхофстад вижда прегради за постигане на споразумение

ЕС и Великобритания се притискат взаимно - 1
Снимка: Shutterstock

„Климатът по преговорите за излизане на Великобритания не е добър заради нарастващото напрежение.“ Това заяви главният преговарящ на ЕС за Brexit Ги Верхофстад, цитиран от Express.

Според него основната задача на преговорите ще е гражданите на ЕС във Великобритания да не живеят в несигурност след началото на процедурата.

„От самото начало трябва да има реципрочност, когато говорим за правата на гражданите. Има натрупване на натиск и от двете страни. Изненадан съм от това, което се случва преди началото на преговорите. Мисля, че това няма да се промени до началото на преговорите. Първата преграда за постигане на споразумение ще са правата на гражданите. Втората ще е уреждането на финансовите сметки“, заяви Верхофстад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: