Last news in Fakti

26 Ноември, 2011 10:32 1 075 0

Въздушна атака на НАТО в Пакистан

  • пакистан-
  • акция-
  • нато-
  • хеликоптери

Поне 24 пакистанци са убити

Въздушна атака на НАТО в Пакистан - 1
Пакистан - Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според най-новите сведения на пакистанските власти поне 24 са загиналите в резултат на хеликоптелрна атака на Алианса в северозападната част на страната откъм Афганистан, предаде Би Би Си.

В отговор Пакистан е затворил гранично-пропускателните си пунктове и е блокирал важен маршрут за доставки на войските на НАТО в Афганистан. По данни на местните власти около 40 товарни автомобила са спрени на граничен пункт близо да град Пешавар.

От Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ИСАФ) са потвърдили за инцидента, но са отказали коментар, тъй като тече разследване.

Това не е първата подобна атака на хеликоптери на НАТО срещу пакистански военнослужещи, отбелязват осведомителните агенции. На 30 септември 2010 г. хеликоптери на алианса стреляха по пакистански военнослужещи в племенната област Оракзай на границата с Афганистан. Загинаха двама и бяха ранени четирима войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА