Last news in Fakti

5 Май, 2017 15:22 2 024 4

Румъния е готова да блокира Brexit

  • румъния-
  • brexit-
  • преговори

Букурещ ще настоява за защита на правата на своите граждани във Великобритания

Румъния е готова да блокира Brexit - 1
Снимка: БТА/AP

Румъния е готова да блокира преговорите за излизането на Великобритания от ЕС. Това беше обявено от румънския министър по европейските дела Ана Бирчал, цитирана от Би Би Си.

Букурещ ще настоява за защитата на своите граждани във Великобритания след Brexit. Според Бирчал голяма пречка би било и уреждането на финансовата сметка в ЕС

Румъния ще настоява всички нейни граждани във Великобритания да получат правата на британски граждани. За сега техният брой е 220 000.

„За нас е много важно да защитим правата на румънските граждани във Великобритания. Ние говорим за живота на хората там. Не става въпрос за някакъв период от няколко години. Този въпрос трябва да бъде решен от самото начало. Говорим за реципрочен принцип разбира се“, заяви Бирчал.

Очаква се Румъния да има ключова роля в преговорите по излизането на Великобритания. Страната ще е и председател на ЕС в периода между януари и юни 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    21 0 Отговор
    Отново БРАВО на румънците! Защитават си гражданите!
  • 2 onq s konq

    7 5 Отговор
    Е как румънски циганин ще става британски гражданин?В никакъв случай неу съм фен на Англия,но явно Румъния се страхува че ако тия стотици хиляди нейни "граждани" се върнат ,няма да знае кво да ги прави!Отделно че всички те ще се върнат "ограмотени европейски" и ЩЕ ИМАТ НАСТОЯТЕЛНИ ИСКАНИЯ към румънското правителство-най-вече икономически!Бе изобщо непредвиден масраф.

    Коментиран от #3

  • 3 Мафани Закура

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Същото се отнася и за България,за съжаление все още реакция на българското правителство няма.
  • 4 Бг-30% цигани, романия-100%.

    5 1 Отговор
    Романските цигани пак спортуват любимия си спорт-Натегачество.Кой ви пита вас бе,кои сте вие да казвате,какво да прави Англия с вашите цигани.За съжаление на наще тъпаци в Народното Събрание, не им дреме,че тия мингяни отвъд Дунава си правят по-добри закони и корупцията е на по-ниско ниво. Кога романия е била по-напред от България в историята....Никога,нито икономически, нито технически,нито по нито един параграф.Е в сегашни дни ,под вещото ръководство на марионетките ни ни изпреварват-законово и икономически. Ужас,точно пък теда ни изпреварят,ужас и падение.
Новини по държави: