Last news in Fakti

9 Май, 2017 07:17 1 605 1

Турски военни със статут на политически бежанци в Германия

  • военни-
  • убежище-
  • германия-
  • турция
Турски военни със статут на политически бежанци в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Германските власти предоставиха статут на политически бежанци на турски военни и техните семейства, предаде агенция Франс Прес. По-рано Министерството на вътрешните работи на Германия потвърди информацията, че е получило 262 молби от турски дипломати и военнослужещи за предоставяне на убежище във ФРГ. Молбите са подадени след неуспешния опит за преврат в южната ни съседка през юли 2016 г.

Точният брой на турските военни, които вече са получили статут на бежанци не се съобщава.

През октомври 2016 г. Йоханес Димрот от Министерството на вътрешните работи на ФРГ заяви, че 35 турски граждани с дипломатически паспорти са подали молби за убежище в Германия. В края на януари още 40 турски военнослужещи в германската база на НАТО са се обърнали към местните власти с молба за предоставяне на убежище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alex

    1 0 Отговор
    Te voenoslujeshtite se vazpolzvat ot tozi neuspeshen prevrat za da mogat da ostanat v Germaniya tarikati hi...hi.......