Last news in Fakti

9 Май, 2017 07:48 1 161 0

Спецоперация на Северната гара в Париж

  • париж-
  • гара-
  • франция-
  • атентат-
  • операция-
  • полиция-
  • евростар

Властите не съобщават повече подробности за действията си

Спецоперация на Северната гара в Париж - 1

Полицията отвори за пътници парижката Северна гара, след като по-рано тази нощ проведе операция там, отцепи района и евакуира хората, предадоха световните агенции.

В Туитър полицията написа: "Край на проверката, започна поетапното завръщане към нормалната работа на Северната гара".

Властите не съобщиха повече подробности за операцията и изхода от нея. Униформените влезли в гарата в 23 ч. местно време. Полицаите са се насочили към влак, идващ от Валенсиен на коловоз 10. После е започнала евакуация на сградата на гарата.

Според запознати източници полицаите издирват трима души, смятани за опасни, за които бил подаден сигнал, че са именно във влака от Валенсиен.

Спецоперация на Северната гара в Париж

В интернет форум пътник, намирал се на влак, спрял на гарата, разказва, че полицаите са накарали всички да вдигнат ръце и после са започнали да проверяват хората. След това пътниците са били сваляни от влака вагон по вагон и са били насочени към ресторант на гарата, където отново са били проверени.

Северната гара е невралгична точка в Париж, тъй като там тръгват много местни и международни влакове, в това число и високоскоростните влакове Евростар за Лондон. В района има и станция на метрото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: