Last news in Fakti

16 Май, 2017 07:44 2 259 14

Тръмп дал секретна информация на Русия?

  • доналд тръмп-
  • секретна информация-
  • русия-
  • сергей лавров-
  • ислямска държава

От Белия дом категорично отричат информацията

Тръмп дал секретна информация на Русия? - 1
Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналдд Тръмп е споделил секретна информация с висши представители на Москва, твърди в. "Вашингтон пост".

Според вестника на срещата си с първия дипломат на Кремъл Сергей Лавров и с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк Тръмп е споделил информация, засягаща "Ислямска държава". Данните са е получени от страна съюзник на САЩ, която не е разрешавала на Вашингтон да я споделя с Москва, уточнява всекидневникът.

Американският президент "разкри повече информация на руския посланик, отколкото споделяме със собствените си съюзници", заявява анонимен американски представител, цитиран от в. "Вашингтон пост". Според същия източник става дума за поверителна информация с една от най-високите степени на секретност.

Съобщава се, че Тръмп е описал подробности за терористична заплаха, представлявана от ИД, свързана с използването на лаптопи в самолетите. Вестникът подчертава, че е решил да не публикува тези подробности по изричната молба на американски представители.

Тръмп дал секретна информация на Русия?

Президентът Тръмп не е обсъждал източници или методи за получаване на разузнавателна информация на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров, заяви снощи държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от "Ройтерс".

На срещата бяха обсъдени широк кръг от теми, включително общите усилия и заплахи, свързани с борбата с тероризма", обясни Тилърсън.

По време на този разговор бяха обсъдени конкретни заплахи, но не бяха обсъждани източници, методи или военни операции, добави държавният секретар на САЩ.

Според експерти, ако информацията е вярна, това ще затрудни още повече връзките между президента и разузнавателната общност. Още преди встъпването му в длъжност представителите на агенциите се притесняваха как ще споделят секретни данни с Тръмп, който често импровизира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    19 8 Отговор
    Общо взето дрън, та пляс)))
  • 2 Morgoth

    25 1 Отговор
    След като не е обсъжано как и от къде е събрана тази информация и след като ИД е общ враг какво лошо е направил Тръмп? Защо информация, която би помогнала да се предотвратят терористични актове или да бъдат ударерени ИД по-добре се оказва секретна?

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Бай хой

    18 9 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Защото споделя тайните разработки на ЦРУ. Нали ИД и терористичните атаки по целия свят са тяхно дело.
  • 4 Дедо Грую

    17 1 Отговор
    Дааа. Трябва да се вдига шум, да се отвлича и манипулра съзнанието на простосмъртните.Да има заплахи, "тайни, изпуснати случайно" , за да има непрекъсната тревога и страх. Така се направлява стадото.
  • 5 Пеньо

    12 0 Отговор
    Аз също съм ЗА да си разменят ВЗАИМНО информация за терористичните заплахи! Проблемът е в Дони, който няма достатъчно мозък да направи това професионално!
  • 6 СССР

    5 7 Отговор
    Другари Тръмп пак ли стана наш ?
  • 7 Kcaniba

    4 9 Отговор
    Лавров уж все ги чифути американците и ги критикува, а като отиде при тях им се хили кът ученичка !

    Коментиран от #9

  • 8 Azazel

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Първо, защото на Ислямска държава ще им светне лампичка, че сред тях има информатор, много е вероятно да го разкрият, очистят и такъв вече да няма, което ще е огромна загуба и може да коства много животи. И, второ, държавата, която е дала информацията на САЩ, тотално ще загуби доверие в начина, по който САЩ боравят със секретна информация, и повече няма да им предоставят такава, а това също вероятно ще коства много животи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Azazel

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "коментар":

    The Washington Post е най-сериозният и уважаван вестник във Вашингтон. Няма нищо общо с фейк-нюз, даже републиканците доста го харесват, просто, за нарцистичния Тръмп, всяка новина, която съдържа и намек за критика към него, е фейк-нюз (при все, че дължи доста от гласовете си точно на фалшиви новини). А, колкото и да ти е странно, на демократичните медии това им е работата - да информират хората за всичко, в това число и за нередности на управляващите.

    Коментиран от #13

  • 13 коментар

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Azazel":

    "...хората трябва да бъдат информирани за всичко, в това число и за нередности на управляващите..." - така е, в това се изразява и работата на всички демократични медии по света. Но има и "демократични" такива, които включват в инструментариума си и т.нар. fake news (фалшиви новини, също и непроверени "новини", изфабрикувани новини и т.н.) - те също "информират" хората (а всъщност ги дезинформират) и т.н. - т.е., безсмислено е да се спори по такива теми.

    Коментиран от #14

  • 14 Azazel

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "коментар":

    Може би проблемът с разминаването ни идва от там, че не е ясно какво имаме предвид с "демократични медии"... Аз визирам свободните медии в демократичните държави. Но, разбира се, в демократичните държави има и доста жълти медии, които не спират да си измислят новини вече близо двеста години(въпреки, че терминът фейк-нюз стана модерен напоследък, измислените новини стават хит и се разграбват като топъл хляб още от края на 19. век). Затова, медиите се делят по-скоро на сериозни/уважавани (такива, като Вашингтон Пост, Ню Йорк Таймс, Бостън Глоуб, Таймс, Гардиън и т.н.), и жълти (Сън, Дейли мейл, Уикенд, Шоу...), като жълтите винаги са си измисляли новини и заради свободата на словото, няма как да ги спрат, могат само да ги съдят. Ако се върнем на въпроса за Вашингтон пост и това - дали статията е фейк-нюз (защото всичко, което критикува Тръмп трябва да е фейк-нюз...), не е - Тръмп сам си призна в Туитър още преди 2 часа, че е вярно...