Last news in Fakti

18 Май, 2017 06:52 1 385 5

Бивш шеф на ФБР ще разследва руската намеса

  • фбр-
  • разследване-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • робърт мюлер-
  • русия-
  • избори

Имало ли е намеса на Русия или не?

Бивш шеф на ФБР ще разследва руската намеса - 1
Снимка: БТА/ AP

Бивш шеф на Федералното бюро за разследване беше назначен да ръководи разследването за предполагаемата намеса на Русия в американските избори.

В края на миналата година Доналд Тръмп беше избран за държавен глава на Щатите, побеждавайки Хилъри Клинтън, но службите заговориха за руска намеса във вота.

Робърт Мюлер ще бъде специален прокурор по разследването, което в крайна сметка трябва да изясни имало ли е руска намеса на изборите или не.

Тези съмнения костваха главата на Джеймс Коми, който беше уволнен от Тръмп в момент, в който службите разглеждаха именно този въпрос. Самият президент сподели след уволнението, че „въпросът с Русия“ е бил една от причините за решението му.

Доналд Тръмп смята, че това е измислица на медиите и демократите, които използват руската карта, за да оправдаят загубата си на изборите.

Номинацията на Робърт Мюлер беше аргументирана с това, че е нужен външен човек с независима позиция, но с опит, тъй като въпросът е с голям обществен интерес и значение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шляхтиц

    5 9 Отговор
    На кривата ракета космосът и пречи. Много ми падат в очите американците с тези техни шизофренични натрапчиви мисли идеи. Ще похарчат милиони да търсят черна котка в тъмна стая.
  • 2 СВАЩ

    5 8 Отговор
    АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ЩЯХА ДА НАБЕДЯТ НЯКОЙ ДРУГ.ТЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ВИНАГИ НЕЩАТА ОТ БОЛНАТА НА ЗДРАВАТА ГЛАВА.НИКОГА ЗА НИЩО НЕ СА ВИНОВНИ И ВИНАГИ СА БЕЗГРЕШНИ.ДОРИ И КОГАТО СЕ РАЗБРА,ЧЕ ПОДСЛУШВАТ НАЙ БЛИЗКИТЕ СИ ПАРТНЬОРИ И ТОГАВА .СЕГА РУСИЯ ИМ Е ФИКС ИДЕЯ.АКО НЯКОЙ КРАВАР СЕ НАКА -РУСИЯ Е ВИНОВНА.СМЕШНИ СА ВЕЧЕ.ПЪК И ТОЯ НАРОД ТОЛКОВА ЛИ Е ЗАДРЪСТЕН ТАМ.

    Коментиран от #4

  • 3 Пеньо

    10 4 Отговор
    Въпреки виенето на путинистите, американците намериха консенсусна личност за да успокоят страстите. Путинистчета, това се нарича демокрация, въпреки че няма да го разберете!

    Коментиран от #5

  • 4 руски резидент

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "СВАЩ":

    Товариш троль,
    Не кричи. Спокойно говори, что это уродливые рассказы соросоидов. Иначе другие будут думать, что мы виноваты. А мы просто хотим мир, правда ВЕС МИР.
  • 5 Минаващ

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    Ако някй ислямист те обиди гърбешката ще го разберем, това е демокрация нали.