Last news in Fakti

19 Май, 2017 20:49 3 929 1

Асандж: Войната сега започва

  • джулиан асандж-
  • wikileaks-
  • посолство

Той заяви, че оневиняването му е голяма победа

Асандж: Войната сега започва - 1
Снимка: БТА/AP

„Днешният ден е една голяма победа“. Това заяви основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж по време на изявление от посолството на Еквадор в Лондон, съобщи Fox News.

По-рано днес стана ясно, че съдът в Швеция сваля обвиненията за изнасилване срещу Асандж. Той прекара последните пет години в посолството на Еквадор, защото се притесняваше от арест, който да доведе до неговата депортация в САЩ.

„Този път обаче си остава все още дълъг. Войната предстои. Аз не съм готов просто да забравя това, което ми се случи през последните години. Това е победа за системата за гарантиране на правата на човека на ООН. WikiLeaks ще продължи да лети. Ние ще докажем, че за журналистиката няма граници“, заяви Асандж.

В същото време адвокатът на Елизабет Фриц, една от жените, които повдигнаха обвинения срещу Асандж, заяви че решението на съда е неприемливо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    5 0 Отговор
    Ами те евреите и на Моника Люински платиха да обвини Бил Клинтън в сексуален тормоз , та няма да платят да нацапат Асандж дето им бърка с боксова ръкавица отзад...
Новини по държави: