Last news in Fakti

22 Май, 2017 10:53 3 566 9

Пхенян плаши света с ракета-убиец (ВИДЕО)

  • северна корея-
  • ракета-
  • кндр-
  • пхенян-
  • ким чен-ун-
  • ракетен тест

Готови сме да започнем масово производство на нов вид ракета със среден обсег

Пхенян плаши света с ракета-убиец (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Северна Корея заяви, че е готова да започне масово производство и да разположи нов вид ракета със среден обсег, способна да достигне Япония и намиращите се там големи военни бази на САЩ.

Вчера КНДР извърши пробно изстрелване, което според нея е потвърдило бойната готовност на ракетата и представлява "отговор" на политиката на американския президент Доналд Тръмп, предаде АП.

Ракетата тип "Пхукгусон"-2 прелетя около 500 км и достигна височина от 560 км, преди да падне във водите на Тихия океан. Севернокорейските медии съобщиха, че в бъдеще ще бъдат изстреляни още ракети.

Тръмп, който беше на посещение в Саудитска Арабия, засега не е коментирал публично поредното ракетно изпитание на Пхенян.

Вчерашното изстрелване е било наредено от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, който е наблюдавал пуска от команден пункт, съобщиха държавните медии в Пхенян. Севернокорейската осведомителна агенция КЦТА предаде, че при изпитанието са били проверени техническите аспекти на тази оръжейна система и е била изследвана нейната "приспособимост към различни бойни условия", преди да бъде приета на въоръжение от армията.

Ким, както се посочва, окачествил изстрелването като успех, одобрил "разполагането на тази оръжейна система" и заявил, че "бързо трябва да започне масовото й производство".

Пхенян плаши света с ракета-убиец (ВИДЕО)

През последната около половин година Северна Корея значително ускори ракетните си изпитания. Тя изглежда е постигнала голям напредък в разработването на арсенал, представляващ заплаха не само за Южна Корея и Япония - в които общо са разположени около 80 000 американски военнослужещи - но и в придобиването на междуконтинентална балистична ракета, способна да достигне Америка, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сандо

    6 5 Отговор
    Не е единствен, много са и са адски разбирачи.
    От казанче на тоалетна чиния до атомна бомба разглобяват :)))

    Коментиран от #4

  • 3 Кики

    19 16 Отговор
    Истински вожд! Браво Ким! Поне твоя народ да не го мачкат.

    Коментиран от #7

  • 4 Инженер

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо":

    А оня с коня е най компетентния.

    Коментиран от #9

  • 5 IDIL

    21 7 Отговор
    Само така браво на С.Корея, какво си мислят тия гейове от империята на злото ФАЩ че може да си правят каквото си искат по целия свят и да командват кой какво да прави в техен интерес, долни кравари.
  • 6 уплашен

    8 3 Отговор
    Много съм стресиран от заплахите на Кимчо, бихте ли ми изпратили 25 годишна да ме успокои?
  • 7 мачкам цици

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кики":

    То Кимчо си ги мачка достатъчно!!!
  • 8 Лупи

    5 3 Отговор
    Само да спомена, че САЩ не е Света и дебеланкото не плаши Света, а тоя дето му застрашава стола и това са САЩ. НАй-вероятно естествено това са вятър приказки, но да има трафик в мрежата това е важното.
  • 9 Патето Яки

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Инженер":

    Зает е да чеши и пои коня.
Новини по държави: