Last news in Fakti

26 Май, 2017 16:40 2 154 2

Лишават Фетхулах Гюлен от гражданство

  • фетхулах гюлен-
  • гражданство-
  • турция

Искането е отправено от турски съд

Лишават Фетхулах Гюлен от гражданство - 1
Снимка: БТА/AP

Турски съд поиска от местното министерство на правосъдието да лиши Фетхулах Гюлен от турското му гражданство, съобщи агенция „Анадола“.

Криминалният съд в град Адана изпрати официалното искане към министерството. Гюлен е смятан от турското правителство за основен организатор на опита за военен преврат в страната през лятото.

В искането се посочва, че Гюлен е със статут на беглец и не отговаря на призовката за даване на показания пред турския съд.

В момента той е установен в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Константин-Ром

    6 2 Отговор
    Гюлен не отивай в турция,ер доган ще ти види сметката,никакви показания не искат от теб,а направо ти искат смърта.Седи си там където си,и си трайкай.
  • 2 Патето Яки

    2 2 Отговор
    250 жертвани живота и хиляди ранени, дано изгниеш в дранголника.
Новини по държави: