Last news in Fakti

27 Май, 2017 14:30 2 551 2

Танкове и БТР-и вилнеят в Триполи

  • либия-
  • танкове-
  • триполи

Загинали и ранени

Танкове и БТР-и вилнеят в Триполи - 1
Снимка: YouTube

28 души загинаха по време на сблъсъци между враждуващи фракции в либийската столица Триполи, съобщи RT.

В сблъсъците са били използвани танкове, картечници и тежка бойна техника. Сблъсъците избухнаха, след като силите на т.нар. Правителство за национално спасение се опита да изземе контрола над територия, контролирана от силите от подкрепяното от ООН Правителство на националното разбирателство.

По време на уличните боеве са пострадали повече от 120 души. В рамките на боевете е бил превзет затвор, в който са задържани висши командири от бившия режим на диктатора Муамар Кадафи. В крайна сметка правителствените сили са успели да отбият атаката.
В момента районът се обезопасява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    16 3 Отговор
    Американците и там си играят на войничета с живи хора, дават оръжие на двете страни, насъскват ги и после ............
  • 2 Black Jack

    4 1 Отговор
    За пореден път виждаме резултата от налагането на Американската демокрация. Страшно много помогнаха на Либия и нейните граждани.