Last news in Fakti

27 Май, 2017 18:20 2 202 29

В Москва арестуваха 10-годишен, цитиращ Хамлет (ВИДЕО)

  • русия-
  • арест-
  • момче

Арестът е бил за просия

В Москва арестуваха 10-годишен, цитиращ Хамлет (ВИДЕО) - 1
Снимка: Facebook

Полицията в Москва е арестувала 10-годишно момче, защото е рецитирало Хамлет на площада, съобщи Z-News.

Арестът е бил извършен на улица „Вождивженка“. Твърди се, че детето е задържано за просия. На баща му е съставен протокол за неизпълнение на задълженията по отглеждането на детето. Малко по-късно, според адвокат, протоколът е отменен.

Журналистът Ирина Яценку е заснела инцидента. Кадрите са публикувани в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УМЕН ГУЩЕР

    17 31 Отговор
    Путларах Акбар се страхува от Хамлет
  • 2 гост 2

    17 32 Отговор
    “Публикувано във факти.бг: Полицията в Москва е арестувала 10-годишно момче, защото е рецитирало Хамлет на площада, съобщи Z-News.“ Дааа- путлеровият режим в действие! Как може да рецитира Хамлет на омразния англичанин Шекспир- толкова ли няма руски автори като Пушкин, Некрасов, Лермонтов, които да рецитира? ;) Луда работа, луд режим, луд народ....

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    27 16 Отговор
    В Русия знаят къде трябва да се рецитира "Хамлет" и това е театъра , университета , училището,редът създава държавата. Няма да стават децата просяци. Дори и в нашата не особено уредена държава, полицията започна да поразгонва просяците от главните улици .
  • 5 681 БЪЛГАРИЯ

    15 31 Отговор
    Диктаторсският комунизъм няма край на простотията в Русия ! Каквито са им пътищата такава и държавата ! Тоя 10 годишният щяха да го растрелят през сталинско време !
  • 6 onq s konq

    15 30 Отговор
    Нормално и ЦИВИЛИЗОВАНО е в Русия да бъде арестуван всеки който рецитира вместо Ленин и Путин/те не са "някакви си поети",а ПОЛИТИЧЕСКИ ПОЕТИ/,разни западни АПОЛОГЕТИ.Не мога да повярвам обаче,че в тая СВРЪХВЪОРЪЖЕНА РУСИЯ Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ПРОСЯЦИ?Просто няма логика!

    Коментиран от #8, #15

  • 7 гостиващ

    24 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    Центъра на Москва. Малко момче рецитира „Хамлет“ в присъствието на баща си и жена, която автора на клипа обозначава като "мащеха", а тя се представя на полицая като съседка, което за мен означава, че просто живее с бащата без брак. Планирано или случайно там присъства журналистка, която е известен "правозащитник", противничка на Путин, член на московския алианс на хетеросексуалните и лгтб, която прави запис на събитието още преди да е дошла милицията. И това ако не е "активно мероприятие", в което на предната линия като основен "боец" е хвърлено от собствения му баща 10 годишно момче, не знам как другояче да го нарека!!! Допускам, че заради силния политически нюанс на инцидента властите няма да посмеят да приложат адекватни мерки срещу бащата.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 8 гостуващ

    20 11 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Кончо смешно ли ти е? Когато са репетирали в къщи не са обяснили на детето истинската цел на мероприятието. За него това е било трнировъчно представяне пред публика за да се научи да преодолява сценичната треска. Писъците му не бяха репетирани, бяха ИСТИНСКИ и целта на изродите-организатори е била точно тези писъци да бъдат качени на съвестта на Путин. Чудовищно!
  • 9 гост 2

    12 21 Отговор

    До коментар #7 от "гостиващ":

    Моля, цитирайте ми правното основание от руското федерално законодателство, съгласно което рецитирането на Шекспир на площад от малолетен руски гражданин обосновава съставомерност на деянието “ просия“ и съставлява изпълнителното деяние на същото престъпление съгласно УК рф. Можете да го цитирате на руски език- боравя с руската нормативна база без проблеми.

    Коментиран от #12

  • 10 гост 2

    13 19 Отговор

    До коментар #7 от "гостиващ":

    Ако не разбирате коментарът ми, може да Ви го преведа и така- цитирайте ми текст от руския НК, съгласно който рецитирането на Хамлет от Шекспир от малолетно лице, без извършване на други действия/ бездействия, съставлява част от престъплението “просия“ , описано в руския НК- сега разбирате ли предходният ми коментар?
  • 11 гост 2

    10 19 Отговор

    До коментар #7 от "гостиващ":

    Посочете и причинно следствената връзка- къде в настоящият материал се твърди, че 10 годишното дете е започнало да рецитира Хамлет на Шекспир именно с цел просия? ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЛИ Е В РУСИЯ И В БЪЛГАРИЯ ЕДНО 10 ГОДИШНО МАЛОЛЕТНО ДЕТЕ, ДА ЗАПОЧНЕ ДА РЕЦИТИРА ХАМЛЕТ НА ШЕКСПИР НА ГРАДСКИ ПЛОЩАД , БЕЗ ДА СЪБИРА ПАРИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО СИ?! Какви идиотии ми пишете, м? Според Вас, ако аз отида на пл. Батенберг и изрецитирам “ Да бъдеш или да не бъдеш“ от Хамлет, при това- без да искам пари от никого по никакъв начин, полицията трябва да дойде и да ме арестува.... за просия?! За кой ли път се убеждавам, че не живеете в България и си нямате и понятие от живота в България, никога не сте виждали меринджеи - просяци в България и изобщо- наистина Ви считам за руски трол.

    Коментиран от #16

  • 12 гостуващ

    19 10 Отговор

    До коментар #9 от "гост 2":

    От какъв зор, не съм прокурор, а обикновен "протестър" на страница в сайта fakti.bg. Ако на теб ти се привижда съдебна зала, театрална сцена или цирков манеж, мен ме няма там. Взимам по-леки хапчета.

    Коментиран от #13

  • 13 гост 2

    9 19 Отговор

    До коментар #12 от "гостуващ":

    “...Публикувано във факти.бг: Малко по-късно, според адвокат, протоколът е отменен...“ Това е правната последица от намесата на адвоката:) Но пък наистина имате политически и социален далтонизъм- не знаете основните елементи на това, което коментирате, а давате “политически обосновано“:) мнение, как действията на малолетното дете, описани в статия, са били просия и са били умишлено подготвени от единия родител като основа за създаване на фалшива новина:) Наистина не живеете в България и дори не сте протестър, а сте най- обикновен руски гражданин, пребиваващ временно в България с еднократна или многократна виза за престой...Не разбирам защо криете истинското си гражданство, но това си е Ваша работа...Само не се правете на българин и единствено бг. гражданин.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Крум Янков

    17 9 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    оня с коня как не изтрезня? Постоянно е тук пиян и пише глупости.
  • 16 гостуващ

    17 10 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    Аз мисля, че СЪМ руски трол. Търся антируски коментари за да оплювам най-несправедливите според мен.Смятам, че от интервенцията на американски, британски и френски войски в Русия през 1918г. до сега западните върхушки практически не са спирали да воюват с Русия. Смятам, че западните геополитици се опитват искуствено да скарат българите и руснаците, а аз ги харесвам и това ме депресира. И съм стопроцентов доброволец, сам се финансирам-крада от свободното си време.
  • 17 гостуващ

    13 9 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    Живея в България и пиша от България. Много забавно вадиш "кубчета" от торбата с "топчетата". На мен това ми е противно. Боготворя математиката и физиката, а те функционират на противоположен принцип.

    Коментиран от #18

  • 18 гост 2

    7 14 Отговор

    До коментар #17 от "гостуващ":

    Уффф- ясно защо се държите като студент, изправен пред казуса на котката на Шрьодингер- хем е жива, хем не е:) Хем обичате руснаците и българите, хем пропагандирате само руските опорни точки и не разбирате защо българите се чувстваме крайно засегнати, когато се гаврите с българското ни самосъзнание и с българската ни история, култура и писменост, обаче ако някой засегне руското ви самосъзнание и руската ви история, култура и писменост, ставате разярено недоносено мече, нали така? ;) Т.е.- на българите и 100 тояги са ни малко- според вас, а за руснаците трябва да се пише - или хубаво , или нищо- независимпо, че това се прави за пресните покойници;)

    Коментиран от #19

  • 19 гостуващ

    12 8 Отговор

    До коментар #18 от "гост 2":

    Ами не. Нищо не ти е ясно. По-скоро имам притеснение, че България може да стане пресен покойник в резултат на имперските амбиции на запада. Такова е безпокойството на хората около мен.

    Коментиран от #20

  • 20 гост 2

    9 12 Отговор

    До коментар #19 от "гостуващ":

    Чакайте сега- Вие какво сте се загрижили за България? Да не би България да Ви е Родина? Да не би да имате българско самосъзнание и българско гражданство?! Може да пишете и от пъпа на бул. Витоша в София, но не сте споменал, че сте български гражданин и че сте българин. Нямате ли си други проблеми, за които да мислите? Напр.- дали в града, в който сте закупил българският си ваканционен имот отменят увеличените местни данъци и такси, които плащате за имота си, или пък ги увеличават незаконосъобразно? Това втренчване в чуждите проблеми няма да помогне никому. Българите имаме една поговорка- “ Погледни ме с едното око, да те погледна с двете си очи“- т.е. уважавай ме поне малко точно такъв, какъв съм , с всичките ми положителни качества и пороци, за да ти дам и аз своето уважение и да те уважавам по същия начин. Няма как да стане руснаците нонстоп да критикарствате българите, да се гаврите с най-светите за нас неща и да се хвалят само руснаците, а после да искате от нас, българите, толерантност за вас ,руснаците. Има нещо, което се нарича реципрочност и това е основата на толерантността.
  • 21 гостуващ

    13 6 Отговор
    Като ти разгледа човек постовете, прави впечатление, че каквото и да кажа, ти все въртиш и сучеш за да обосновеш тезата, че съм руснак. Та да го кажа ясно и недвусмислено: роден съм и съм израснал тук, никога не съм ходил в Русия и много бих искал, но едва ли ще се случи. Руски говоря криво-ляво(от часовете в училище). Като малък сред приятелите ми имаше дете потомък на белогвардейци избягали от Русия. Освен това имаше едни невероятни руски книжарници, от които си купувах репродукции и книги. И като добавим инцидентни срещи с руснаци, които винаги бяха много първични, земни и отзивчиви, други допири с Русия нямам. Като усетя, че се опитват да ме настроят срещу гърци, сърби, македонци или други комшии, ще почна да хапя и за тях.

    Коментиран от #22

  • 22 гост 2

    9 9 Отговор

    До коментар #21 от "гостуващ":

    Нещо си се заблудил- аз не настройвам никого! Пиша своето собствено мнение. То се основава на професионалните ми знания по международно публично право, международно наказателно право, общо учение за държавата, конституционно право и обща теория на правото. Съгласно тези правни дисциплини, руската окупация и руската анексия на Крим и Донбас е нарушение на принципите на международното право, незаконна е и за това и ЕС и сащ са постановили санкции срещу руски физически и юридически лица, които са спомогнали за реализиране на това нарушение на международното право. Отделно- има доста случаи, когато пут*лер, руски депутати от руската дума и газпром, пропагандираха неверни политически и икономически послания пред света за България, при това без България действително да е направила и едно враждебно действие срещу русия. Една държава няма приятели, а има държавни интереси. Когато една чужда за мен държава- русия- засяга неправомерно българските държавни интереси, като тиражира лъжи и беверни твърдения, аз няма как да уважавам тази държава и нейните граждани. Руските граждани са съгласни с руските антибългарски действия, защото не реагират по негативен начин на тях в качеството си на руски избиратели. Тогава- за какво да ги уважавам? Не страдам от Стокхолмски синдром!

    Коментиран от #23, #24

  • 23 гостуващ

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "гост 2":

    Добре. Лека нощ!

    Коментиран от #29

  • 24 Гост3

    8 7 Отговор

    До коментар #22 от "гост 2":

    Диди а по спокойно, държиш се като някои не успял студент по право.

    Коментиран от #25, #26

  • 25 гост 2

    7 10 Отговор

    До коментар #24 от "Гост3":

    Имате грешка- не съм ник “Диди“. “Не успял“ се пише като “неуспял“ и в коментарите ми не се съдържа нито един факт, който да не мога да докажа в съдебно заседание.
  • 26 Гост3

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Гост3":

    Верно ама така го е разделил реда Диди .
  • 27 кики

    6 12 Отговор
    Нима във тази велика суперсила има просяци,и то деца не, не мога да повярвам,снимките са правени в Холивуд,за да злепоставят режима на путин.
  • 28 ултра

    2 2 Отговор
    В крещящото си желание да представи тази картинка с 10-то дете, като едва ли не "активно мероприятие", срещу политиката и личността на техния любим вожд, учител и работодател-В.В.П., руският тролетариат, качен тази сутрин на амбразурата, стига до изключително абсурдни, смешни и трагикомични умозаключения, тъй като вероятно толкова рано още не са им раздали ежедневните опорки! Ужасно жалки сте, мальчики!
  • 29 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "гостуващ":

    не се ядосвай човек..медико-прависта и други хора е докарвал до ярост
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания