Last news in Fakti

27 Май, 2017 19:57 1 887 2

Хаос с летищата по света

  • летища-
  • british airways-
  • полети

Причината е компютърен срив

Хаос с летищата по света - 1
Снимка: БТА/AP

Десетки полети беше принуден да отмени националния превозвач на Великобритания поради срив в компютърната система. Всички полети на British Airways до късно в събота вечерта, изпълняващи се от летищата „Хийтроу” и „Гетуик” са отменени до 20.,, ч. българско време.

Полетът от София за Лондон, който трябваше да се проведе днес следобед също беше анулиран, се посочва в сайта на летище „София”.

Проблемът с компютърната система на British Airways доведе до хаос на много летища, тъй като кацащите самолети не успяваха да паркират до ръкавите, поради наличието на неизлетели машини. Освен лондонските летища проблем възникна и на тези в Мадрид, Париж, Рим, Лисабон, Белфаст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 HHH

    5 0 Отговор
    Извода: Компютрите в авиацията трябва да са със спомагателна функция, другото да се върши от квалифициран персонал.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "HHH":

    И не само в авиацията. Навсякъде където компютрите са в "мрежата" виждаме как ги манипулират. Облегченията които ни създават, ще ни се върнат, като бумеранг в един момент. Глобалната мрежа няма да ни доведе до добър край!