Last news in Fakti

1 Юни, 2017 11:20 7 472 13

Руски самолети бомбардираха конвои на „Ислямска държава“

  • ислямска държава-
  • русия-
  • сирия-
  • конвои-
  • самолети-
  • бомбардировки-
  • терористи-
  • ракка

Русия продължава да нанася удари по джихадистите

Руски самолети бомбардираха конвои на „Ислямска държава“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Руски бойни самолети предприеха серия от въздушни удари срещу терористи от джихадистката групировка „Ислямска държава“, съобщи РИА Новости.

Министерството на отбраната на Русия потвърди, че бойната авиация е бомбардирала конвои на „Ислямска държава“, които са напуснали Ракка и са се насочили към древния град Палмира.

Много превозни средства на джихадистите са били унищожени, а при ударите са били убити и десетки бойци на групировката в Сирия.

Източник от въоръжените сили на Русия разкри, че 80 бойци на „Ислямска държава“ са били убити при последната серия удари, пише ТАСС. Ударите са осъществени през нощта.

Руските въоръжени сили обявиха наскоро, че са атакували бойци на „Ислямска държава“ с крилати ракети, изстреляни от подводница и кораб, плаващи в Средиземно море.

Гражданската война в Сирия започна през 2011 година. През 2015 година руснаците се включиха в сраженията по искане на президента Башар Асад.

Руски самолети бомбардираха конвои на „Ислямска държава“
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    99 17 Отговор
    Така се прави, а не да ги галят като западняците.
    То много ясно че ще ги галят де, те ги създадоха, ама поне да имитираха по-добре действия против тях.
  • 2 Да го кажем направо

    102 18 Отговор
    Реално само Русия и Сирийската армия воюват срещу главорезите от ИД-факт. Другото е прах в очите ни...
  • 3 Каквото повикало такова се обадило

    57 17 Отговор
    Крайно време е да ги подкарат сериозно тия откачени фанатици.

    Американците създадоха и обучиха първите терористи за да се бият срещу СССР в Афганистан.За да приеме човек подобно самоубиствено поведение трябва да е с определена психическа нагласа. И пуснаха духа от бутилката. Като свърши войната(официално казано тя и до сега не е спирала) те нямаха какво да правят и се хванаха като наемници или се присъединиха към талибаните, ИДИЛ и др..

    От всички Руснаците знаят най добре да се оправят с тях от горчив опит. Американците от години им им мътят водата с помоща на такива откачалки. Да не забравяме все пак че се оттеглиха от Афганистан.

    А за психологическата нагласа на човек. Американците са забелязали през втората световна, че за количеството изстреляни муниции има твърде малко убити и са започнали психологически изследвания и са установили, че реално само 3% от войниците са способни да стрелят по друг човек. От тези 3% 0,8-0,9% са страдащи психопатии и социопати. Другите са нормални хора способни да потискат естествения заложен от природата инстинкт не убивай себеподобните.

    Сами се сещайте тези фанатици от кои са.
  • 4 Kcaniba

    65 22 Отговор
    Русия е фактор!!
    Останалите свирят в духовя оркестър!!!
  • 5 Българин

    26 71 Отговор
    Русия е фактор за ушанки като теб. За никой адекватен българин, нито пък за цивилизования свят, тези алкохолици може да са фактор.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СССР фор евър

    58 11 Отговор
    Добре, че е майка Русия, та да спре терористка зага мръсна - ръъъйш ли. Ако не бяха руснаците тоя свят нямаше да съществува за някой хора.
  • 8 Oven

    60 13 Отговор
    Слава на велика Русия напук на западните подлоги и дупедавци.Фащ най голямия престъпник срещу човечеството трябва да бъде съдена за избиване на стотици хиляди безащитни хора с използване на атомни бомби в градовете Хирошима и Нагасаки.
  • 9 Митко

    25 13 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Какъв българин си ти,бе,подлога израелска
  • 10 мосад

    12 14 Отговор
    Първата снимка е от атаката с Ф35 снимана от израелски дрон.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Барчо

    15 5 Отговор

    До коментар #10 от "мосад":

    Снимките и писаното не винаги са точни. В тази статия отново услужливо се премълчава, че тези сили от стотици бойци на ИД с огромно въоръжение са умишлено пуснати от обкръжение, за да се изнесат към Палмир, вместо да бъдат унищожени там. Това се прави непрекъснато от "съюзниците". Само че на някои вече и писна и докато и последния джихадист не предаде богу дух може и да се се изнесат от там.
  • 12 Ярослав Станчев

    29 8 Отговор
    Както казва таварищ Путин-ислямистите са фанатично вярващи в Аллах и поради тази причина аз съм длъжен да им уредя среща с него.Добре си изпълнява обещанията дядя Вова.
  • 13 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "мосад":

    Това по курсора ли го разбра, или по пиксилизацията!???
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания