Last news in Fakti

2 Юни, 2017 15:43 1 432 1

Доналд Тръмп няма да ни спре

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • германия

Ангела Меркел недоволна от решението на САЩ

Доналд Тръмп няма да ни спре - 1
Снимка: БТА/AP

„Доналд Тръмп няма да ни спре да следваме парижкото споразумение..“ Това беше заявено от германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

По-рано днес президентът на САЩ изтегли страната си от споразумението за борбата с измененията на климата.

„Решението на САЩ е изключително неприятно. Аз изключително много съжалявам за него. Това решение няма да ни спре. Германия, Европа и останалият свят са по-решени от всякога да се борят с климатичните промени. Трябва да сме обединени и ще се справим с това предизвикателство. Това е важен момент“, заяви Меркел.

Разочарование от решението на САЩ изрази и френският президент Еманюел Макрон. Италианският премиер Антонио Таяни „заяви, че споразумението все още е живо и действа“.

Китай и Русия обявиха, че ще продължат да се придържат към него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако друга страна беше взела такова решение, цяла Европа щеше да се стовари върху нея, но нали е САЩ само си говорят. Сега Европа да се откаже от НАТО и тогава ще бъде големия цирк.
Новини по държави: