Last news in Fakti

7 Юни, 2017 04:30 1 619 6

САЩ с голяма пратка оръжие за Филипините

  • филипините-
  • оръжие-
  • сащ

То трябва да послужи в борбата с терористите в страната

САЩ с голяма пратка оръжие за Филипините - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ са предоставили на властите във Филипините големи пратки с оръжие, за да подпомогнат тяхната борба с терористични групи, съобщи РИА Новости.

Това беше обявено от американското посолство в страната. От там съобщават, че оръжията трябва да разширят възможностите на филипинската морска пехота.

В момента в страната се водят сражения с бойци на групировка, обявила се във вярност към Ислямска държава. Боевете се водят за контрола над град Илиган.

Доставени са били нови гранатомети, картечници и пушки. Филипинският президент Родриго Дутерте вече обяви военно положение в провинцията Минданао. Според него то може да продължи една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    22 5 Отговор
    В името на Чичко Паричко и Златния телец САЩ лижат там където плюят.
    Плюха , храчиха, плюха храчиха по Дутерте, след което той, закри военните им бази, изгони ги като мръсни псета и за капак подписа тлъсти оръжейни договори с Русия. Сега зорът е да си върнат филипинския пазар, поради което са извадили един голям хладен, грапав и влажен език и ближат потните м.ди на Дутерте. Голям кеф... за Дутерте.
  • 2 руското оръжие не става

    10 13 Отговор
    Интересно защо Дутерте не купува оръжия от Русия а като види зор тихо-мълком пак при САЩ тичка!

    Коментиран от #3

  • 3 Стоян

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "руското оръжие не става":

    Защото е много убаво руското оръжие. Завчера в Индия пак е паднал руски самолет Миг 30 -двамата пилоти са загинали . И Индия изглежда ще ги спре от употреба и ще ги замени с F-18 Super hornet

    Коментиран от #4

  • 4 руското оръжие не става

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Стоян":

    Индийците отдавна биха шута на руснаците ! Имаше много продължителни преговори за няколко ескадрили (около 30-40 самолета ) Но ишндийците се отказаха и купиха "рафал"

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Kcaniba

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "руското оръжие не става":

    Тролове!!!
    Самолети, танкове и межконтинентални ракети съвместни разработки имат Русия и Индия!!!
    Вие, поне некой сентс имате ли)))
  • 6 Стоян

    6 11 Отговор

    До коментар #4 от "руското оръжие не става":

    Не , купиха през 2002 -210 бр. но не Миг , както съм писал ,а Су 30 МКИ
    От тия 210 -126 са свалени от полети за дългосрочни ремонти, 53 за краткосрочни , а досега са се разбили не по малко от 9.

    Kcaniba известно ми е сътрудничеството с братя Мангасарян -те понеже са 1ва сила в електрониката ,но все пак са по добри от ватенките.