9 361 1

Закопчаха показно син на легендарен мафиот (ВИДЕО)

Наследникът на прочутия италиански бос Антонио Макри е арестуван на бразилско летище 

Анатоли Стайков

Винченцо Макри, член на мафиотски клан, развиващ дейност в Холандия и Канада и син на прочутия бос на италианската калабрийска мафия Антонио Макри, е бил арестуван вчера на летище близо до Сао Пауло.

Това съобщиха световните агенции, позовавайки се на полицията в Бразилия и Италия.

Заедно с шестима италиански съучастници той координирал мащабен международен трафик на наркотици от септември 2015 година. 52-годишният Винченцо Макри е един от ръководителите на мафиотския клан "Комисо" от Сидерно, курортно градче в южната италианска област Калабрия.

Кланът е особено активен в Торонто, подчертава италианското министерство на вътрешните работи, което преди време обмисляше да включи Винченцо Макри в списъка на най-издирваните лица на планетата.

Винченцо е син на Антонио Макри, убит при засада в Сидерно през 1975 година по време на първата война за власт в средите на ндрангета, припомня италианската полиция в комюнике. Наричан "босът на двата свята", той бе един от първите предвестници на разпространението ндрангета в чужбина.

От своето малко градче Сидерно той координираше дейността на калабрийската мафия в Канада, САЩ и Австралия. Беше създал връзки и с Коза ностра, сицилианската мафия.

Синът му Винченцо се беше установил през последните години холандския град Алсмер, където се намира най-големият пазар на цветя в света. Там той управляваше големи градинарски дружества, но от известно време живееше в Каракас с фалшив венецуелски паспорт.

Бил е в американски затвор от 1989 до 2002 година за наркотрафик.

В момента Винченцо Макри е задържан в централата на федералната полиция в Сао Пауло, преди да бъде екстрадиран за Италия, уточни бразилската полиция в комюнике.

Бразилия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • мафия
    Отговор
    1 15:28  10.06.17
    ТОВА СЕ СЛУЧВА САМО ТАМ НО НЕ И ТУК.

Напиши коментар:


Публикувай