1 516 3

Бежанците, возени от българи, агонизирали дълго. Полицията чувала виковете

Унгарската прокуратура поиска доживотни присъди

Бежанците, возени от българи, агонизирали дълго. Полицията чувала виковете
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Бежанците, превозвани от български каналджии, са агонизирали в продължение на часове. 71 души бяха натъпкани в камион без вентилация, а сред жертвите имаше и деца.

Трагичният инцидент от 2015 година близо до австро-унгарската граница влезе в съда. Българските граждани и един афганистанец се изправиха пред съда, който трябва да определи каква ще е присъдата им.

В хода на делото станаха ясни ужасяващи подробности около трагедията и бруталността на трафикантите, съобщи „Тагесшау“. Контрабандистите са чували виковете на бежанците, но не са отворили вратите.

В продължение на няколко часа те са се задушавали вътре. Унгарските власти бяха разкритикувани, защото се появи информация, че унгарската полиция е подслушвала случващото се.

На въпрос защо не са се намесили полицаите отговорили, че не разбирали какво точно говорят каналджиите. Едва след трагедията разбрали от преводач какво всъщност се е случило.

Бежанците са блъскали по стените на камиона и са крещели през цялото време. Такава е и съдебната експертиза, приложена към обвинителния акт. В Унгария пред съда се изправиха трима български граждани.

Унгарската прокуратура иска тежки наказания за заподозрените. Ако бъдат признати за виновни, те могат да лежат доживот в затвора. Очаква се процесът да продължи над година.

Унгария


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 18:18  22.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Лост
  Отговор
  2 18:55  22.06.17
  На въпрос защо не са се намесили полицаите отговорили, че не разбирали какво точно говорят каналджиите. Едва след трагедията разбрали от преводач какво всъщност се е случило. Ам сигурно кафе са искали!
 • бай Иван
  Отговор
  3 22:34  22.06.17
  Аз ако стана трафикант ще взимам някакви изгнили боклуци, ще ги тъпча догоре и ги засилвам на някоя права отсечка в някое по-голямо дърво

Напиши коментар:


Публикувай