737 4

Руска дипломатическа рокада във Вашингтон?

Шефът на руското посолство в Съединените щати напуска поста си 

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол съобщи в Тwitter, че сегашният шеф на руската дипломатическа мисия във Вашингтон Сергей Кисляк скоро ще напусне своя пост. Новината предаде руският електронен вестник "Газета".

"Изявленията от този род са фантомни болки на Макфол по неговата несполучлива дипломатическа кариера. Ротацията на посланиците ни по света е от компетенцията на президента на Руската федерация, а не на американски чиновник в оставка", реагира в типичния си тон Мария Захарова - говорител на външното министерство в Москва.

В Тwitter Макфол пожелава на Кисляк всичко най-добро и добавя: "Харесваше ми да работим заедно, дори когато не бяхме съгласни един с друг".

Бившият посланик на САЩ изразява несъгласие с критиките срещу руския дипломат. По повод коментар, според който Кисляк се опитвал "да подкопае демокрацията" в САЩ, Макфол отговаря, че "честно не смята така". Но посочва, че ще е готов да промени мнението си, ако се появят нови данни.

Източник на Интерфакс от външнополитическата комисия в Държавната дума съобщи през май, че за посланик на Русия в САЩ е одобрен Анатолий Антонов, зам.-външен министър на федерацията и бивш зам.-министър на отбраната, посочва "Газета".

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • сизиф
  Отговор
  1 12:59  26.06.17
  ТРЪМПНАШ !!! ТРЪМПНАШ !!! И какво се случи ?
 • ултра
  Отговор
  2 13:02  26.06.17
  Ама другаря Вкисляк от какво е направил тази пеликанска гушка?!? :)
 • Путин
  Отговор
  3 13:13  26.06.17
  Твърде разконспириран е!
 • Sergiy
  Отговор
  4 22:03  26.06.17
  махат го, защото има много "компромат" (мръсотия) на тоя във връзката путьо-тръмп ;)))

Напиши коментар:


Публикувай