1 762 4

ЕС приел 5 пъти повече мигранти от Турция

От март 2016 г. ЕС е приел 6254 сирийци, а са депортирани 1210

ЕС приел 5 пъти повече мигранти от Турция
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Страните от ЕС са приели пет пъти повече мигранти от Турция, в сравнение с първоначално договореното по споразумението за бежанци, подписано с правителството в Анкара. От подписването на договореностите с турското правителство през март 2016 г. ЕС е приел 6254 сирийци, а са депортирани 1210, съобщават германски медии.

На един от депортираните мигранти се падат над 5 приети - в същото време по споразумението с Анкара съотношението трябваше да бъде "едно към едно".

Основната причина, която обяснява забавянето на отправяне на бежанци от територията на Гърция в Турция, е прекалено дългият процес за разглеждане на въпросите за предоставяне на убежище. Оказва се, също така, че числото на пребиваващите в гръцки лагери за бежанци превишава предвидените норми почти два пъти.

Както е известно, по програма Евросолидарност на страните от ЕС има определени квоти за прием на бежанци и мигранти, в това число и нелегални. Въпреки това, някои страни, които ЕС принуждава да приемат мигранти, не са съгласни нито с обема на квотите, нито с правилата, когато чужденците преминават от една страна на ЕС в друга.

Полша, която се намира в числото на тези страни, вече попадна под санкциите на ЕС за регулирани откази за прием на мигранти. Сега страната намери оправдание - по тяхна информация в Полша вече има 1.4 млн. бежанци от Украйна.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Андре
  Отговор
  1 11:01  27.06.17
  Е ние приехме 2 милиона македонци...да спираме и ние, кво чакаме...
 • 2 11:12  27.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ХАСАН
  Отговор
  3 11:22  27.06.17
  Трябва да се заселят в Северозападна България..там само влахи..таман
 • гост 2
  Отговор
  4 11:24  27.06.17
  България трябваше да направи така- да приеме като истински бежанци всички украински граждани с българско или украинско самосъзнание, които бягат от руските зелени човечета в Крим и Донбас и да каже- край- ние си запълнихме квотата от бежанци- не можем да приемаме повече никакви нови мигранти/ бежанци/ нелегални имигранти! То е много близо до акъла, но се искат истински бг. политици, които наистина ДА МИСЛЯТ как да защитят българските държавни интереси в ЕС, а не само да крадат от бг, държавен бюджет и да перат парите на черните каси на политическите си партии чрез обществените поръчки по ЗОП!

Напиши коментар:


Публикувай