754 0

Тръмп вече работи за втори мандат (СНИМКИ)

Президентър на САЩ участва в набиране на средства за преизбирането му в хотел  "Тръмп" във Вашингтон

Тръмп вече работи за втори мандат (СНИМКИ)
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Следващите президентски избори в САЩ може и да са лед около 1200 дни, но Доналд Тръмп вече се е заел с набирането на средства за задаващата се кампания. За целта той избра хотел "Тръмп интернешънъл" на две крачки от Белия дом, предаде CNN.

45-ият президент на САЩ участва снощи във вечеря за набиране на средства в подкрепа на кампанията му и на Републиканската партия.

Белият дом не крие амбициите му за втори мандат през 2020 г. "Разбира се, че ще се кандидатира за преизбиране", каза говорителят му Сара Хъкаби Сандърс.

За момента той се е съсредоточил върху програмата си, междинните избори (за Конгрес през 2018 г.) и набирането на средства за партията си, нищо необичайно според мен за един президент, добави тя.
Самият Тръмп неколкократно е говорил за плановете си "за следващите осем години".

Входният билет за вечерята струваше 35 000 долара на човек, като беше възможно да се прави дарение до 100 000 долара за статут на привилегирован дарител.

Участието на президента на САЩ в набиране на средства за неговата кампания или партия редовно се критикува, но от десетилетия е част от американския политически пейзаж, както при демократите, така и при републиканците, отбелязва АП.

Този път обаче смесването на политическата кариера на Тръмп и империята му от недвижими имоти повдига въпроси, тъй като богатите донори, които даряват за неговата кампания фактически допринасят и за развитието на личния му бизнес.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай