1 071 4

Австрия вкарва в затвора бежанците, които лъжат

Засилен контрол в Австрия

Австрия вкарва в затвора бежанците, които лъжат
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Австрийските власти одобриха законопроект, според който в затвора ще бъдат вкарвани бежанците, които лъжат в своите молби за убежище, съобщи „Дейли Сабах“.

Мигрантите, дали невярна информация при искането за убежище, могат да лежат до шест месеца зад решетките, а освен това ги грози глоба от €5000.

Законопроектът беше изготвен от австрийското министерство на вътрешните работи и бе подкрепен от партиите в правителството. Очаква се скоро да бъде гласуван в парламента, след което ще влезе в сила.

Непълнолетните лица, които са дали грешна информация, могат да бъдат осъдени на затвора за срок от три месеца, посочва изданието.

Австрийските власти планират през следващите три години да приемат бежанци на своя територия, но броят им да не надвишава 1.5% от населението.

„Зелените“ в Австрия разкритикуваха проекта, но по-консервативните движения се изказаха положително за него. Бежанската криза в Европа е най-голямата от края на Втората световна война.

Австрия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КЮНЕЦ
  Отговор
  1 13:16  29.06.17
  Браво, Австрия е модел за подръжание в Европа !
 • Morgoth
  Отговор
  2 13:54  29.06.17
  Трябва да има горна граница за броя неинтегрирани хора. Надвишаваш ли я не приемаш никакви нови бежанци, иначе държавата отива по дяволите.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 15:11  29.06.17
  Бъркате... Тези хора, също както родните цигани НЕ ИСКАТ да бъдат интегрирани. Не искат да променят дивашките си навици, не искат да се откажат от манталитета си и убежденията си. Не искат да приемат моралните ценности на страната, в която пребивават. Те просто искат достъп до социални и материални привилегии, без да бъдат ограничени от каквито и да е законови рамки. Без да нарушават принципите на съществуването си и с никаквото намерение да се съобразяват с установен законов ред те искат всички останали да проявяват толерантност към тях, при всякакви обстоятелства.
 • Пеньо
  Отговор
  4 15:35  29.06.17
  Има начини за ограничаването на тази инвазия, но дали има реално желание за това?

Напиши коментар:


Публикувай