1 329 1

Трима румънски войници загинаха при катастрофа

Тежък инцидент в Южна Румъния

Трима румънски войници загинаха при катастрофа
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Трима румънски военнослужещи загинаха, а други деветима бяха ранени, при тежка катастрофа на близо 190 километра от столицата Букурещ, съобщи „Ей Би Си нюз“.

Военен камион падна в пропаст в южната част на страната. Военните са се връщали от мисия на военен полигон. Води се разследване на причините за тежкия инцидент.

Шофьорът е казал, че са отказали спирачките на камиона, обявиха от министерството на отбраната на северната ни съседка. Камионът е пътувал в конвой от четири военни превозни средства.

Двама от загиналите са опитни войници, служили в Афганистан. Някои от ранените са приети за лечение в столицата Букурещ, докато други – в град Брашов.

Камионът е пропаднал в 40-метрова пропаст в окръг Арджеш. Към мястото на инцидента са били изпратени спасителни екипи, които да окажат помощ на пострадалите.

Румъния


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • един
    Отговор
    1 08:36  03.07.17
    спирачките не може да откажат просто ей така. Камиона има манометър за въздух и ако вземе да свършва, се вижда много от далеч и може да се вземат мерки. Ако ги е прегрял, можело е да включва предавките надолу, кой знае какъв пълен новобранец е карал, те всички румънци са пишман шофьори.

Напиши коментар:


Публикувай