3 682 8

Любимият снайпер на Чаушеску (СНИМКИ)

Ловджийска пушка на румънския диктатор беше продадена на търг за 32 000 евро

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Най-ценното огнестрелно оръжие на румънския лидер Николае Чаушеску, ловната пушка "Холанд енд Холанд" бе продадена на търг в Букурещ за 32 500 евро, съобщи МИА. Началната цена бе 12 000 евро, а крайното предложение в наддаването дойде от онлайн клиент.

Пушката, която е принадлежала на румънския крал Карол, е направена през 1933 г. и е украсена със злато. При свалянето на монархията в края на Втората световна война новата власт конфискува ловната пушка. След няколко десетилетия тя попада в ръцете на Чаушеску, чието име е гравирано на нея.

За последен път Чаушеску бил на лов през декември 1989 г., две седмици преди той и съпругата му да бъдат осъдени на смърт, а след това и убити.

Официално му се приписват 400 ловни трофеи, но мнозина вярват, че животните всъщност са били убити от неговите придружители и че той е бил лош стрелец.

Румъния


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Antimediator
  Отговор
  1 19:54  12.07.17
  Червените кратуни не обичаха да ползват неща произведени в соца. Сегашните комунисти като Курнелия също предпочитат загнилия Запад.
 • mediator37
  Отговор
  2 21:41  12.07.17
  Чаушеску не беше осъден. Генералът, който председателстваше извънредния и незаконен военен трибунал, след като разбра за целия цирк се самоуби. Сам си тегли куршума, защото не преживя, че е уникален глупак и съучастник в убийството на двама души. Доказа се , че Чаушеску няма нищо общо със стрелбите на Секуритате и режисираната касапница, целяща именно свалянето му от власт. Колкото нашия бай Тошо го осъдиха, толкова и Чаушеску щяха да го осъдят, ако имаше нормален съд. Просто ги разстреляха като кучета с жена му. Румъния, към датата на убийството на нейния диктатор и благодарение на него, имаше външен дълг 0 (нула) долара. Една добра предпоставка румънците днес да живеят 2 пъти по-добре от нас.

  Коментиран от #8

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  3 22:46  12.07.17
  Карантината е уникат, ръчна изработка. H&H са ненадминати... Най-добрия комунист е застреляният комунист. Благодарение на прекалено меката ръка на държавата землянкаджиите-терористи унищожават България.

  Коментиран от #4, #5

 • 4 22:47  12.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Борис
  Отговор
  5 22:51  12.07.17

  До коментар #3 от "Пазарен Либерализатор":

  За ква карантина става въпрос?

  Коментиран от #6, #7

 • Монго
  Отговор
  6 23:11  12.07.17

  До коментар #5 от "Борис":

  Карабина
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  7 23:18  12.07.17

  До коментар #5 от "Борис":

  Карабина, коментарите имат смазан аутокорект с беден речник...
 • antimediator
  Отговор
  8 01:39  13.07.17

  До коментар #2 от "mediator37":

  Тия глупости ще ги разправяш на подрастващите, може някой да ти повярва. Румъния имаше огромен дълг и го плати по най-трудния начин ! В болниците, болните спяха по двама в легло,в апартаментите им светеше само една крушка от 20 вата, бяха забравили истинското кафе, хубавия сапун и цигари .... Какво повече да ти обяснявам като кратуната ти е от бетон ! Нямаха си хората нищо благодарение на компетентното комунистическо ръкодство и ти си тръгнал да ни баламосваш ! Живеят в момента по-добре , защото се отласнаха от миналото, провеждат реформи и президента им не е бил участник в конгресите на Компартията .

Напиши коментар:


Публикувай