1 314 6

Държава остана без интернет за три седмици

Връзката вече е възстановена

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Африканската държава Сомалия изживя истински ужас, след като остана без интернет за повече от три седмици, съобщи „Асошиейтед прес“.

Части от Сомалийския полуостров останаха без интернет връзка, а загубите на ден се оценявали на $10 милиона дневно.

Сомалийските власти разкриха, че интернет връзката вече е възстановена. Столицата Могадишу също беше засегната от кризата, която бе определена като катастрофална от правителството.

Причина за срива е скъсан подводен кабел от кораб. Много компании в африканската страна обявиха, че са претърпели огромни финансови загуби.

Занятията във висши учебни заведения бяха преустановени, а имаше затруднения и в медицинските услуги. Най-голямата телекомуникационна компания в страната обяви, че интернет услугата вече е възстановена.

Сомалия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пррррр
  Отговор
  1 17:10  17.07.17
  на баба ти хвърчилото , като почнат с тия загуби не се виждат какви са жалки , как ще загубиш нещо което не притежаваш
 • Митко
  Отговор
  2 17:22  17.07.17
  Те не се ли оздържаха с пиратство?

  Коментиран от #4

 • Kcaniba
  Отговор
  3 17:24  17.07.17
  Не се чещас за ков ната, кога са им го внесли нтернетот... Малко "Параграф 22" става новината-да останел без нещо, което си нямал...
 • onq s konq
  Отговор
  4 19:30  17.07.17

  До коментар #2 от "Митко":

  Бегай бе, за кой път се връщаш.Стана за смях вече това да не ти е бащино ,че обиждаш само хората земеделци. Абе прост ли си какъв си ???? Модератор е компютър,компютър.За да те трие значи пишеш обидни думи, не се ли досещаш или си мазохист и пак повтаряш грешките си.Уважавай хората не ги обиждай и ще си благословен от Господ.
 • Иван
  Отговор
  5 21:31  17.07.17
  Познавам един от Еритрея,работихме заедно 3 год.Там е малко по добре от Сомалия,която е почти съсед на първата.Та той ми е разказвал и показвал как живеят там.Те ток нямат много често в големите градове камо ли в другите райони.Там живеят направо в каменната ера.С тази липса на интернет в Сомалия направо ме разсмяхте.Как ли са го преживели горките!?
 • МАРИЯ
  Отговор
  6 00:52  18.07.17
  ЗАЩО ИМ Е НА ДЪРВЕСНИТЕ ХОРА ИНТЕРНЕТ?

Напиши коментар:


Публикувай