Last news in Fakti

25 Юли, 2017 13:49 13 319 40

Испанка с 39 000 последователи се самоуби

  • лов-
  • испанка-
  • жена-
  • последователи-
  • интернет-
  • заплахи-
  • испания-
  • самоубийство

27-годишната жена постоянно получавала заплахи

Испанка с 39 000 последователи се самоуби - 1
Снимки: Фейсбук

Популярна испанка сложи край на живота си, след като получи заплахи от активисти за защита на животни, съобщи списание Jara y Sedal.

27-годишната Мелания Капитан беше намерена мъртва в дома си в град Уеска, Испания. Тя е оставила и предсмъртно писмо, но полицията не разкри съдържанието му.

Каталунката се прочу със снимки, на които се вижда как ловува сред дивата природа. Не е ясно дали тормозът в интернет е причина за самоубийството, но към момента това е основната версия.

Блондинката редовно е получавала заплахи от природозащитници и активисти, които са се изказвали остро за действията й и лова на животни.

Критиците й продължиха да пишат обидни коментари дори след нейната смърт. „Тя отне живота на толкова много животни, като нямаше кой да ги защити. Мисля, че техният живот струва точно толкова, колкото нашия“, написа потребител.

Мелания Капитан придоби голяма популярност в социалните мрежи. Тя имаше близо 39 000 последователи. В много от своите постове тя обяснява тактиката си за ловуване, а освен това качваше и снимки с убитите животни.

Испанка с 39 000 последователи се самоуби

Испанка с 39 000 последователи се самоуби

Испанка с 39 000 последователи се самоуби


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОЧЗ

    59 7 Отговор
    Едва ли се е впечатлила кой знае колко от писанията на разни анонимни драскачи, че да се самоубие! По-скоро ще се окаже, че или е сменила дилъра, или че си е играла с някое дефектно оръжие! R.P.
  • 2 Са са

    43 44 Отговор
    Рано или късно всички,които убиват животни за удоволствие си получават заслуженото!!познавам такива!!
  • 3 Диди

    40 52 Отговор
    Е какво,да я съжаляваме ли?Избила е толкова животни,дори ги е снимала за да ги покаже. Пикла.
  • 4 по темата

    59 14 Отговор
    Всички ловджии убиват за удоволствие, а не от нужда за храна.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пазарен Либерализатор

    33 17 Отговор
    И касапите убиват за удоволствие. Има ли веганииииии :D
  • 7 юрист

    45 31 Отговор
    Абе големите “защитници“ на природата- ако първобитните ви прадеди не бяха се хранили с месото на убитите от тях животни, ако не бяха използвали сивото си вещество в краниума си, за да измислят оръжия и капани за залавянето на тези животни, как щяхте да се родите вие?! Това е кастрация на инстинктите! ЧОВЕКЪТ Е ХИЩНИК И ЗА ТОВА ИМА ИЗОСТРЕНИ ИНСТИКТИ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ- ЗА ТОВА Е И ОЦЕЛЯЛ ДО ДНЕС! Запитайте се , о невежи млекопитаещи- за какво са му зъбите на примата, мутирал до хомо сапиенс? ЗА ДА РАЗДРОБЯВА ХРАНАТА- ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОБРАБОТЕНОТО МЕСО ОТ УБИТИТЕ ОТ НЕГО ЖИВОТНИ ЗА ХРАНА- НА МАЛКИ КЪСЧЕТА, които се доразграждат в стомаха и червата му! Нямате елементарна представа от анатомията на ЧОВЕШКОТО тяло и функциите на органите му, а сте тръгнали да осмивате ловците! Не съм ловец, гадно ми е да убивам животни, дори ако това е единственият начин за физическото ми оцеляване, но глупостта и невежеството ви ме поразяват!

    Коментиран от #8, #39

  • 8 Дидор

    5 11 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    ??????
  • 9 Гост

    25 24 Отговор
    Абе юрист ли си, какъв си не те знам. За мен си комплексиран , такива като теб в живота са пълни нули и избиват комплекси като убиват животни. Защо не се изправиш като мъж , срещу друг който има оръжие а убиваш животни. Едно време хората са ловували защото са нямали избор и са изхранвали семействата си , сега такива като теб ловуват за удоволоствие и да избивате комплекси. Провиш ли разлика.
  • 10 Свилен

    17 7 Отговор
    Едва ли причината за смъртта и е лова и някакви зелени заплахи на добре платени зелени човечета.Сам по себе си лова помага на животните да оцеляват с многобройните такси , от числени за лицензи. Истината за намаления дивеч е изместването на животните от техните естествени местообитания. Иначе жалко за годината мацка! Дано се пресели във вечните ловни полета
  • 11 Индианец

    15 4 Отговор
    Преселила се е в големите ловни полета!
  • 12 Пазарен Либерализатор

    23 18 Отговор
    Ловът е спорт за мъже. Не може да са говори за убийство, а за умъртвяване, защото животните нямат съзнание. Ако попитате @юрист, ще ви обясни, че според БГ законодателство има текстове, описващи вещното право върху животни, т.е част от закона третира животните като вещи.
    Ловът не е безразборна стрелба по беззащитни животни. Всеки може да се убеди, като прекара няколко нощи из дебрите на Родопи, носете си памперси. Да, може да ви изглежда несправедливо да се изправиш с карабина срещу животно, но умъртвяването му с голи ръце ще бъде бавно и болезнено, което е излишна жестокост.
    Относно беззащитните животи на животните - нали не мислите, че сочния стек "Милано" расте по тарелките в супермаркета? Просто си плащате лицемерно някой вместо вас да умъртви животно, части от което да сложите на трапезата си.
    Еволюцията на човека се дължи на увеличаване обема на мозъка, следствие от приема на арахидонова киселина, която се намира само в животински продукти. По-просто казано ние сме това, което сме благодарение на безчет убити и изядени животни от нашите пра-пра.....пра предци.
    Открито заявявам, че веганите са психично болни хора, които трябва да се диспансират в обстановка, прекъсваща репродукцията им с цел запазване генофонда на човечеството здрав.

    Коментиран от #17, #20, #21

  • 13 Гост

    26 13 Отговор
    Като чета коментарите на зелените и започва да ми се повръща!!!
    Как може да сравнявате човешкия живот с живота на една лисица например? И кой е казал, че ловът е безразборен?
    Светът се изп....сти и се напълни с, които си мислят, че храната расте в магазините!
    Лесно ли им е било на предците ни, които са отглеждали от малко яре и след това е трябвало да го заколят, за да го изядат?! Но животът е суров и е много по-трудно да бъдеш справедлив с животните, отколкото да се превърнеш в разглезен лигав!
    След като т.нар. "природозащитници" толкова скачат за природата, нека осъзнаят, че в нея само най-силния оцелява - и в този ред на мисли, нека знаят, че пушката е по-силна от мускулите. И ако пожелаят смъртта на човек, само защото е убил антилопа, то може да последват съдбата на животното!
    За финал искам да кажа, че и аз съм против безконтролното убиване на животни, но човешкия живот е по-важен!
  • 14 Гост

    20 9 Отговор
    И аз съм ловец, не се гордея с това.
    Баща ми е ловец, дядо ми е бил, прадядо ми е бил ловец от малък съм възпитаван да се отнасям с любов и грижа към природата.
    Това което ловувам като количество е по-скоро от тръпка и гледам никога да не прекалявам, защото колкото и странно да ви звучи - животните много ми се свидят.
    Има много ловци които не уважават животните, трепят без свят и мярка аз се дистанцирам от тези ловци, но за съжаление те преобладават!

    Хората се възмущават да така е, гадно е понякога дори и аз съм се възмущавал. Но хора, вие сте месоядни, ядете свинско от магазина, и всички други меса. Отидете в една свинеферма и вижте там животните при кви условия се гледат, по какъв начин се убиват и след това тоя продукт стига до вас, тези които мразят ловците - щото са гадове които убиват животни.
    Имам един призив към вас, спрете да плюскате месо и всички месокомбинати по света ще фалират и повече животни няма да мрат - хайде вземете нещата във ваши ръце.

    Коментиран от #30, #32

  • 15 И те така те

    13 1 Отговор
    Слабо вероятно е ,човек ,който убива за удоволствие да е толкова чувствителен. Както и да е, ей сега е наистина известна- и аз разбрах за нея,а до днес не я знаех.
  • 16 LEGIONARIVS

    18 15 Отговор
    ловът е занимание на комплексирани селяци! Това е! „Този, който наранява безобидните същества от желание да си достави наслада, никога не намира щастие в този живот или в следващ…”
    Ману-самхита

    Коментиран от #19

  • 17 Гост читател

    15 5 Отговор

    До коментар #12 от "Пазарен Либерализатор":

    Има разлика в това да харесваш вкуса на месото/като мен/ и да убиваш за удоволствие и задоволяване на егото.Лова си е чисто избиване на комплекси ,защото ако се изправиш без оръжие /а дори и с нож/ срещу една мечка/примерно/ - резултатът е ясен. Човека държи да покаже превъзходството си над всичко друго и чрез огнестрелното оръжие е намерил идеален начин. Защо не ходите на лов с копия и лъкове,като сте такива големи ловци? Да не говорим,че у нас е модерно да си ловец- да си покажеш скъпата екипировка и най-вече да те няма при жена ти събота и неделя,че ти е покъсала нервите. А да не говорим пък и в какво се превръщат повечето излизания на лов - в едни пиянски оргии. Това ,че отказвам да убивам за удоволствие не значи ,че нямам право да ям месо. Вегетарианството си е избор на всеки. Факт е,че червените меса не са много добре за здравето- това всеки го знае.

    Коментиран от #18

  • 18 Пазарен Либерализатор

    14 13 Отговор

    До коментар #17 от "Гост читател":

    Копия и лъкове не фигурират в ЗЛОД, незаконно е. Няма проблем с нож, агнета, прасета, ярета, телета, пилета, зайци - див селянин съм, от дете знам как се добива месото. И мечките са забранени.
    Усетил си част от лова - ходенето, приятелите, дивата природа, вдигането на мъглата сутрин, ентусиазма на кучетата, тръпката, да се наденеш на сюрията и за част от секундата да определиш мишената, да прецениш през оптиката разстояние, скорост, предварение и да лумнеш 180 кила глиган... После съскането на ножа в твърдата кожа, студените пръсти в топлата плът, свистенето на червата, пукането на сухожилията при разделяне на ставите, аромата на мокра есен, барут, топло месо и глигански муск... После хижата, приятелите, топлия огън, парата от дрехите, сладката рачия и цръно вино, сланината на жар.
    Ти иди си купи кайма "Народен", ял ли си суджук от дивеч?
  • 19 Пазарен Либерализатор

    13 11 Отговор

    До коментар #16 от "LEGIONARIVS":

    При хомонсапиенс ловът е животоподдържащ инстинкт. Ако си епилираш краката и си оформяш веждите нема да ме разбереш.
  • 20 LEGIONARIVS

    11 11 Отговор

    До коментар #12 от "Пазарен Либерализатор":

    Господинчо, в лова няма НИЩО мъжко! Напротив. Най големите папагали и смотаняци кото познавам са ловджий и половината са от селата и го правят щотот няма кво друго да правят! Мъжко е когато противника ти въоръжен или подготвен равностойно, демек в категория. А че е спорт въобще не си го и помисляй! И друго ще ти кажа човешкото днк постоянно е в процес на еволюция и това с яденето на месо от тук натам ще бъде измествано с друг режим и съответно промяна в начина на мислене.. не си мисли че съм вегетарианец напротив мн обичам пържоли, но това са фактите, светът еволюира и в бъдеще ще намналеят тези да които убиват за да се чустват "мъже" или просто да имат някво управдание пред жените си когато ходят по проститутки и любовници....

    Коментиран от #22, #26

  • 21 Оптимус

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "Пазарен Либерализатор":

    Ми и аз съм веган бре, чадо, начи съм според тебе психично болен? Е, не зная какво имаш впредвид, но някак си ми и странно да харесвнаш безразборно избиването на животни. И те имат души и те имат като човека радост, мъка, страх... Аз също съм за разстрел на агрессивни хищници, примерно стръвници, човекоядци тигри и леопарди, вълча глутница тормозеща село и други прекалено вредни опасни хищници, включвам инвазия на хлебарки и други. Но пък да стреляш по пъдпъдъци, патици, лебеди, фазани, гургули е според мен ненужно и жестоко - това нарушава самата екосистема - човек убива единия вид, а другият дето се храни с него страда и или трябва да се намали или тръгва да търси друга храна...овце кози... РАЗБИРАШ ли? Жалко за тази красива и жестока, но ненужно мъртва авджийка! Можеше да се попромени и нямаше да е така оплювана. Да убиеш звяр е едно, а да се кефиш на убийствата на дивеч просто така е жестоко. Аз съм против безразборната стрелба, но одобрявам самозащитата, не може да се защитиш без да убиваш ЗВЯРА.

    Коментиран от #27

  • 22 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "LEGIONARIVS":

    Аз пък се чудя как пишеш за еволюция, а в същото време от 14 реда пост, имаш 12 правописни грешки?

    Коментиран от #23

  • 23 LEGIONARIVS

    5 7 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Не съм на испит по български. Мен си миправи кеф да си пиша на жаргон и с грешки изобщо както си искам и мишки като теб да цирикат

    Коментиран от #24

  • 24 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "LEGIONARIVS":

    Мишки??? Това в училище ли го чу, келеш?
    Много си смел пред компа, но си личи колко ти е акъла!
    Жаргон, грешки, тъпота - иначе тръгнал да дава акъл и да се прави на мъж!
  • 25 Киро

    6 3 Отговор
    Не че нещо, но и аз като се замисля, всички ловци които познавам са си едни доста тъпи парчета!
  • 26 Пазарен Либерализатор

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "LEGIONARIVS":

    Бъркаш лова с войната. За да оцелееш на тази планета няма нищо равностойно. Човек е на върха на хранителната верига. Бялото вещество в мозъка е съставено от 20% арахидонова киселина. Обаче си прекалено неграмотен, за да разбереш значението на тези факти.
  • 27 Пазарен Либерализатор

    5 3 Отговор

    До коментар #21 от "Оптимус":

    Пилищарския лов се регулира от квоти след таксация (и не само пилищарския) Общо взето ДДС-тата това им е работата, да развъждат дивеч и да го пускат по ловни райони. Средствата за поддръжка и устойчивото развитие на популацията на дивеча се осигуряват от ловните билети и разрешителни за отстрел. Не ми е проблем да купя патици и да им отрежа главите в двора. Но е много по-приятно и емоционално да я отстрелям, да се окалям, измокря и да ме надупчат комарите. Същото е и с пъстървата. Има я, жива, от развъдник. Но е много по-яко да я нашибам с шнура, да се дърпа, да се боря с нея. а шаранджийските изпълнения пък да не говоря, палатковия огън, историите, месищата на жар и т.н.
    Ти обичаш да висиш на суши бара, aз обичам сурова сланина с люти чушки, няма да ме разбереш квото и да ти обяснявам. Разликата е, че аз мога сам да си хвана месо, да го одера и да го сготвя.
    Арахидоновата киселина е жизненоважна за правилното функциониране на мозъка, съдържа се предимно в животински продукти. Липсата и води до нарушаване на функциалността на нервната система, а системния недостиг допринася за необратими изменения. И като комбинираме ниския калориен прием, недостига на желязо, Б12 и арахидонова киселина се заформя една изразителна веганска девиация.
    А във ФБ групата на Българското Вегетарианско Общество може да намериш материал за атлас по психиатрия.

    Коментиран от #28

  • 28 LEGIONARIVS

    3 6 Отговор

    До коментар #27 от "Пазарен Либерализатор":

    добре разбрахме всички за арахидоновата киселина,стига повтаря едно и също като папагал (не месоядно животно) явно няма закво да се захванеш че ми правиш забележки за правопис.. както ида е не ми пречи и за теб ще кажа че съм свободен по какъвто искам начин да се изразявам и където поискам и го правя!!! нека ти разясня някой неща които не си разбрал, първо никви мъже не сте ловците защото избивате невинни и БЕЗЗАЩИТНИ животинки с огнестрелно оръжие било то и 100 кг глиган! НЯМА нищо мъжко в това всяка жена ще го направи с малко тренинг всяко дете може да натисне спусака, а колко видеа съм гледал със засечки на пушки и ловците се посират като ги подгони глиган елен и тн... вие сте страхливци! нека ти разясня и нещо друго щото си много далеч от истината. верно наистина месоядството е помогнало за еволюцията на хомосапиенс, НО еволюцийте първо са на духовно-енергийно ниво, след това на физико-химично. Казах ти ново време започна и такива като вас ще се топят с всеки изгрев, на мозъка ще му трябва друг тип "храна" за да функционира на по високата честота! но дотук...по надълбоко няма как да ме разбереш защото си още хомо-варварин и нямаш капацитет

    Коментиран от #31, #33

  • 29 Vasik Atanasova

    4 8 Отговор
    щом е убивала животни
    не е съжалявам
    и аз бих е гръмнал
  • 30 Vasik Atanasova

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    КАТО ИСКАШ ДА СЕ ПРАВИШ НА ГОЛЯМ МЪЖ
    ИЗЛЕЗ НА РИНГА
    БОКСИРАЙ СЕ
    А НЕ ДА УБИВАШ ЖИВОТНИ
    ЗАЩОТО ЖИВОТНИТЕ СЪЩО ИМАТ ДУШИ
    А И ДОСТА ГРЕХОВЕ СА ВИ СА СЪБРАЛИ ОТ ДЯДО ТИ И БАЩА ТИ
    ПОМИСЛИ СИ ДОБРЕ ЕДИН ДЕН КАК ЩЕ ДАВАШ ДУША И ТИ
  • 31 Пазарен Либерализатор

    4 4 Отговор

    До коментар #28 от "LEGIONARIVS":

    И ти си доморасъл панелен природозащитник, виждал ли си диво прасе на живо? Това, че някои животни привидно не са агресивни не значи, че са беззащитни. Колко беззащитен е глиган, който тежи два пъти повече от теб?
    Извинявай за въпроса, ама виждал ли си л@йно от мечка?

    Коментиран от #38

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пазарен Либерализатор

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "LEGIONARIVS":

    Иначе евала за сектата, дето са те зарибили с новите храни и честоти на мозъка, гледам нова физиология проповядваш, ако си преминал енергийните настройки пиши за резултата от биохимичните.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Vasik Atanasova

    4 8 Отговор

    До коментар #35 от "Пазарен Либерализатор":

    НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗНАЕШ ИЛИ СИ ЧУВАЛ КАКВО Е ГЛАРУС
    Е АЗ СЪМ ТАКЪВ
    КРАКА МИ НЕ Е СТЪПВАЛ НА СЕЛО
    ТАМ ТЕЗИ НЕЩА ЗА КОЧИНИТЕ ТИ СИ ГИ ЗНАЕШ АЗ ЧЕТА НО НЕ СХВАЩАМ КАКВО СИ ПИСАЛ

    Коментиран от #37

  • 37 Пазарен Либерализатор

    6 3 Отговор

    До коментар #36 от "Vasik Atanasova":

    Какво е гларус? И ти не си ли тя?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ГОСТ

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Дюристе - зъбите на човека не са на хищник, нито езика му.

    Ако си имал куче или котка щеше да знаеш колко се различава техния зъбен профил от нашия. А да - стомашната киселина при кучетата е толкова силна че разгражда и кости. А при човека не е!

    Коментиран от #40

  • 40 газо

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "ГОСТ":

    Да бе, от снощното препиване ако знаеш какви киселини имам...издишвам огън с мирис на лайно баси
Новини по държави: