Last news in Fakti

27 Юли, 2017 14:49 1 035 0

Нетаняху заплаши: Закривам офисите на Al Jazeera

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • ал джазира-
  • телевизия-
  • ерусалим-
  • al jazeera

Израелският премиер обвини базираната в Катар телевизия в подстрекаване на насилието в града

Нетаняху заплаши: Закривам офисите на Al Jazeera - 1
Снимки: БТА/АР

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че ще работи за затваряне на ерусалимските офиси на Al Jazeera, като обвини базираната в Катар телевизия в подстрекаване на насилието в града през последните дни, предаде агенция Reuters.

В Ерусалим напоследък избухнаха най-сериозните сблъсъци от години, тъй като палестинците протестират срещу въведените от Израел мерки за сигурност на Храмовия хълм в града, където се намира и джамията Ал Акса - третото най-свещено място за мюсюлманите. Събитията са широко отразявани от медиите, в това число от Al Jazeera, отбелязва агенцията.

"Мрежата Al Jazeera продължава да подтиква към насилие около Храмовия хълм", написа Бенямин Нетаняху на страницата си във Facebook.

Катарската телевизия не бе открита непосредствено за коментар, допълва Reuters.

Изблиците на насилие и смъртта на трима израелци и четирима палестинци преди дни предизвикаха тревога у международната общност.

Нетаняху заплаши: Закривам офисите на Al Jazeera

Al Jazeera бе подложена на правителствена цензура и в съседен Египет, когато през 2014 г. арабската държава хвърли в затвора трима служители на телевизията със седемгодишни присъди, и затвори офисите на медията, припомня агенцията. Двама от служителите бяха освободени, но третият остава в затвора, посочва Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА