1 295 3

Полша може да откаже американските Patriot

Това се казва в писмо до Вашингтон

Росен Стойчев

Полша може да се откаже от закупуването на американски системи Patriot, съобщи Defense News.

Това се съобщава в писмо на Полша до Пентагона. Страната настоява за предоставяне на допълнителни технологии към системата в рамките на сделката.

Сделката за доставяне на системи за противовъздушна отбрана между двете страни бе сключено през юни. Това стана по време на посещение на американския президент Доналд Тръмп във Варшава. Системата трябва да бъде доставена до 2022 г.

Сега Полша настоява да й бъде доставена и радарна система PAC-3. Изисква се и прехвърляне на класифицирана информация. Тя ще позволи производството на ракети и радари да бъде прехвърлено на полска фирма.

Полското правителство порица медиите за разпространението на съдържанието на писмото. От там призоваха за градивни преговори със САЩ.

От американската компания обявиха, че преговорите продължават в нормален тон.

Полша


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Еее
  Отговор
  1 18:58  04.08.17
  Ще се сетят от къде духа вятъра.
 • Ахаа
  Отговор
  2 22:02  04.08.17
  Поляците са хитри. Искат да прекарат американците да им дадат цялата технология на ракетите. Да могат сами да произвеждат и усъвършенстват. Нали така прекараха и руснаците за МиГ -29. . И ще го постигнат.
 • Барчо
  Отговор
  3 22:57  05.08.17
  Всички трябва да бъдат такива и да мислят за държавата си като своя, а не като средство за забогатяване. Говоря за държавниците. И не само по повод отбраната. За всичко.

Напиши коментар:


Публикувай