687 0

Кучета предотвратиха атентат в Африка

Кучета-герои предотвратиха огромна трагедия

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Две кучета успяха да предотвратят самоубийствен атентат в нигерийския град Майдугури, намиращ се в североизточната част на африканската страна.

Бойци на ислямистката групировка „Боко Харам“ са искали да извършват самоубийствена атака в местна болница, но силният лай на четириногите е попречил на плана им.

На входа на лечебното заведение двете кучета се разлаяли, виждайки атентаторите. Това привлякло вниманието на служителите. Терористите се взривили на входа на болницата, а не вътре в нея.

При силната експлозия са загинали двамата атентатори и двете кучета. Няма други жертви, пише Vanguard. Мащабите на атаката е можело да бъдат много по-големи, ако бойците на „Боко Харам“ бяха влезли в болницата.

Групировката „Боко Харам“ стои зад редица нападения в Нигерия през последните години. Дейността на въоръжената организация е съсредоточена основно в северната част на страната.

Главна цел на групировката е въвеждането на шeриата на цялата територия на Нигерия и изкореняване на западния начин на живот.

Нигерия


Напиши коментар:


Публикувай