1 661 17

„Ислямска държава“ тренира бойци за атентати в Европа

Джихадистите подготвят нови удари на Стария континент

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Член на „Ислямска държава“, заловен от кюрдски бойци, разкри ужасяващи подробности за джихадистката организация и подготовката за извършване на терористични атаки в Европа.

„Ислямска държава“ обучава свои бойци за атентати на Стария континент. В тайната бригада „Ал Кхарса“ терористите минават специално обучение, преди да се върнат в европейските страни.

Такова са минали и атентаторите, окървавили Париж и Брюксел. Програмата за обучение включва създаване на експлозиви, тежки тестове за физическа издръжливост, както и идеологическа подготовка, съобщи The Times.

„Ако 20 човека започнат обучение, само петима го завършват. След това те са готови да се върнат в Европа и да извършат атентат“, заяви боецът на джихадистите.

По думите му терористичната организация готви нови удари, защото коалиционните сили извършват чести бомбардировки по техните позиции в Сирия и Ирак. През последните месеци „Ислямска държава“ загуби голяма част от териториите си.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 10:10  06.08.17
  Много странно защо ИД обучава камикадзета само за Европа а не и за САЩ. Що ли?

  Коментиран от #2, #3

 • ИСТИНАТА
  Отговор
  2 10:18  06.08.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Е нали от САЩ ще им спрът парите...
 • куку руку ку
  Отговор
  3 10:19  06.08.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Заради големия ров с вода около крепостта Америка.

  Коментиран от #4

 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 10:23  06.08.17

  До коментар #3 от "куку руку ку":

  Ааааа това ли било аха

  Коментиран от #5


 • Azazel
  Отговор
  5 10:46  06.08.17

  До коментар #4 от "Бесен Язовец":

  Toва, че никой няма да им даде визи за САЩ, а няма как да достигнат до там по земя и да влязат нелегално, затова трябва да минават строги летищни проверки, и накрая, вместо в САЩ, ще се озоват в Гуантанамо, е едната прична. Много от тези терористи от ИДИЛ просто са си европейци по гражданство - раждани са в гетата на Франция, Белгия, Великобритания, и т.н., и си имат европейските паспорти, така че трудно някой може да ги спре да се върнат в държавите си. Да не говорим, че и да не бяха с европейски паспорти, виждаме как срещу не повече от 500 евро, всеки начинаещ джихадист може да си минава през България необезпокоявано, даже граничари и полицаи ще го ескортират...

  Коментиран от #6, #7, #13

 • Kcaniba
  Отговор
  6 10:59  06.08.17

  До коментар #5 от "Azazel":

  ЦРУ, ако се наложи, ще ги достави и във САЩ!!! Ремембер 11 септембер!!! Те решават ВЪЗДОЖНИ оперативни задачи!

  Коментиран от #10

 • Бесен Язовец
  Отговор
  7 11:04  06.08.17

  До коментар #5 от "Azazel":

  Тия атентати по Европа не бяха извършени от бивши полеви бойци на ИД а от вътрешни вербовки защо във З.Ев. се получава а в САЩ не?

  Коментиран от #9

 • Kcaniba
  Отговор
  8 11:05  06.08.17
  *ВЪЗЛОЖЕНИ оперативни задачи.
 • Azazel
  Отговор
  9 11:37  06.08.17

  До коментар #7 от "Бесен Язовец":

  Повечето досега - да, но в момент, в който ИДИЛ губят позициите си и вече бойците им трябва да се скрият, е логично да се върнат по родните си места и да си продължат с джихада оттам. Относно въпросът ти - защо в Западна Европа се получава, а в САЩ - (в повечето случаи) не - много просто, в Западна Европа има много по-либерално законодателство и повечето служби са с вързани ръце, докато в САЩ, след 9/11 приеха, че е по-добре да потъпкват някои човешки права, но да са по-добре защитени и службите им следят по хиляди начини всеки, който някога е попаднал дори в обкръжението на заподозрян за такава дейност, а ако преценят, че някой наистина представлява опасност, не се свенят да го пратят в Гуантанамо или един бог знае къде... Освен това, в САЩ просто няма арабски гета...

  Коментиран от #12

 • Azazel
  Отговор
  10 11:43  06.08.17

  До коментар #6 от "Kcaniba":

  Мхм, а земята е плоска и ХАРП предизвиква всички земетресения по поръчка на тайното световно правителство, съставено от рептили... Знам, че ти плащат на коментар и се чудиш каква глупост да напишеш за още няколко копейки, ама като публично си "доказваш" тезите с разни абсурдни теории на конспирацията, накрая да не се окажеш в жълта риза?...

  Коментиран от #11

 • Kcaniba
  Отговор
  11 11:49  06.08.17

  До коментар #10 от "Azazel":

  В смисъл, тези, дето са били пилотите на самолетие, врязали се в кулите на световният т. център са били терористи от С. Корея и Иран, а обучила ги и ги е пратила Русия!?!?! Ахахахаха И Атомна бомба днес, САЩ не са пуснали над Хирошима!?!?!?? Жълта риза ли!?!? Който на черното казва бяло, вие за къде сте???
 • Бесен Язовец
  Отговор
  12 11:52  06.08.17

  До коментар #9 от "Azazel":

  Да бе да дрън дрън за якото разузнаване на САЩ одговора е прост -че гарван гарваново око не вади
 • падналия ангел
  Отговор
  13 11:55  06.08.17

  До коментар #5 от "Azazel":

  Определено си в час с проблематиката НС. Нооо, пропускаш умишлено някои моменти. Пример-Бен Ладен, създаден от ЦРУ в тясно сътрудичество със СА за борба с рашъните в Афганистан. И още един момент-от миналата или по-миналата година, когато САЩ изявиха желание да съдят СА за 11 септември. Какво се получи? Заплаха СА да изтеглят своите инвестиции от САЩ. И всичко приключи. Т.е. не е тайна, че америте създават зло за противовест на техния противник-Русия. Но това зло често да не кажа почти винаги излиза от рамките наложени му от ЦРУ. Стар пример-Никарагуа, оръжие, наркотици, контри. Нещо невярно в твърденията ми? Да припомня ли Чили-американския промишлен гигант ITT и... (като да не вярваш-Кока Кола), в основата на свалянето на Салвадор Дали. Да ти припомня ли или няма нужда, стратегическата им концепция на американците за ЮА, като техен заден двор? Да се върна ри съм Панама и защо свалиха Ортега точно, когато искаше да национализира канала? И т.н. и т.н. в час си с повечето неща, евалла.

  Коментиран от #14, #15


 • Azazel
  Отговор
  14 12:42  06.08.17

  До коментар #13 от "падналия ангел":

  Нещо, повечето ти "факти", са като сваления от американците Салвадор Дали (освен, ако не са го свалили от някой музей в Чили, пък аз да не съм те разбрал правилно)... Както като при него си уцелил само първото име (сигурно имаш предвид Салвадор Алиенде...), така и във всичко останало си прав на 50%... Да, 60-70-80-те американците правят страшно много поразии по цял свят, за да възпрат разпространението на комунизма, но целта оправдава средствата. Това е като терапията при рак - химио/лъчетерапията унищожава много съседни тъкани и органи, и цялостно трови организма, но поне за момента, в една или друга степен, спасява човека. Работата обаче е там, че от 90-те години насам, след рухването на СССР, САЩ нямат проблем с Русия и изобщо не я приемат като някаква световна сила и заплаха, която трябва да възпират. По-скоро Русия има проблем със САЩ (и ЕС), тъй като държави от някогашната ѝ орбита, като нас, минаха в другия лагер и тя всячески се опитва да ги саботира, и да обърне този процес. Относно Саудитска Арабия - администрацията на Обама, която не беше зависима от оръжейното лоби и петролната индустрия, разкри публично данни за косвеното ѝ участие в 9/11, и започна разни процедури срещу нея, но с идването на Тръмп (който е доста зависим от оръжейното лоби и петролната индустрия), всичко това беше продадено, срещу няколко тлъсти чека за спонсорите...
 • кучето шаро
  Отговор
  15 14:23  06.08.17

  До коментар #13 от "падналия ангел":

  В Перу Пикасо !
 • ели
  Отговор
  16 23:06  07.08.17
  На въпроса; Защо терористите от "Ислямска държава " извършват атентатите в Европа-.Защото ги подготвя Катар Кувейт и С. Арабия под контроля на ЦРУ.
 • ели
  Отговор
  17 23:10  07.08.17
  На въпроса; Защо терористите от "Ислямска държава " извършват атентатите в Европа-.Защото ги подготвя Катар Кувейт и С. Арабия под контроля на ЦРУ.

Напиши коментар:


Публикувай