3 198 7

Северна Корея привика ключови посланици

Дипломацията на Северна Корея на среща в столицата Пхенян

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Северна Корея привика ключови свои посланици обратно в страната за среща в столицата Пхенян, съобщиха световните агенции.

В севернокорейската столица бяха извикани посланиците на азиатската страна в Русия, Китай и Организацията на обединените нации.

Не е ясно колко посланици на Северна Корея ще вземат участие на срещата. Според „Дейли мейл“ дипломатическата среща е свързана с бъдещи военни действия на страната.

Напрежението на Корейския полуостров достигна опасно високи нива през последните дни. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Пхенян с „огън и ярост“ заради продължаващите провокации.

Западните страни, както и Китай – най-близкият съюзник на Северна Корея – призоваха Пхенян и Вашингтон да не допускат ескалиране на напрежението и възникването на военен конфликт.

Корея (Демократична Народна Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Барчо
  Отговор
  1 10:32  14.08.17
  Не знам защо непрекъснато се тиражира тук, че севернокорейците са некви избекяри и едва ли не по-зле от камиларите. Видно от тази снимка, а и съм гледал какво представляват градовете. Нормално облечени хора с мобилни телефони, а и гледам имат представа и какво представлява лед телевизор. Вярно че са с прекалено промити мозъци, но това е във вреда на нападателите и. Този народ няма да се предаде просто ей така. И въпреки огрозата от война, само един избягал от много милионна държава. Това ако беше се случило тук у нас, сигурно щеше да остане един в държавата ни.

  Коментиран от #4

 • лори
  Отговор
  2 11:31  14.08.17
  Въпреки, че много обичат държавата си и диктаторът, съкровената мечта на корейците е да избягат от нея в която и да е демократична държава.

  Коментиран от #3

 • Барчо
  Отговор
  3 12:19  14.08.17

  До коментар #2 от "лори":

  Тези хора са с толкова промити мозъци, че няма да могат да виреят на друго място. Там живеят в определена сигурност за оцеляване и това и е достатъчно. Северно корейците трябва да са си там и да не се закачат Арабите трябва да са си по техните места Африканците също, както и всички останали. Камъкът си тежи на мястото. Ако омешаш различни етноси, винаги се получава взривоопасна смес. Не съм расист, а просто всеки народ да си живее там където е роден и възпитан.
 • Angelov
  Отговор
  4 13:06  14.08.17

  До коментар #1 от "Барчо":

  Видял си градовете - виж и нощна снимка на северната част на полуострова и коментирай защо виждаш само една тъмно петно на фона на обкръжаващият ги свят. И само един избягал - ти чул ли си че там вкарват в трудав лагер семейството за три поколения напред . Поопресни си информацията и тогава давай коментари за стандарта им на живот.
 • Истината е болезнена
  Отговор
  5 13:10  14.08.17
  А междувременно в съседна демократична република Южна Корея - държава с размерите на България, държава 170 пъти по-малка от Русия, държава откъснала се навреме от комунистическата идеология: Ю.Корея- 11 та в света икономика с БВП 1 411 000 000 000$ за 2016 Русия - 12 та в света икономика с БВП 1 267 750 000 000$ за 2016

  Коментиран от #6

 • Монго
  Отговор
  6 16:40  14.08.17

  До коментар #5 от "Истината е болезнена":

  Темата по какъв начин по-точно е свързана с твоя пост за БВП на Русия и Ю.Корея? Едната е на 11 другата е на 12 място, е и? Ти на кое място си, България на кое място е? И всъщност темата не е ли за С.Корея?
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  7 17:18  15.08.17
  Е тва е силен държавник Ким слънцето прави саш за резил хахахахах тва ядреното оръжие е голема раота

Напиши коментар:


Публикувай