Last news in Fakti

15 Август, 2017 13:01 2 008 10

Руските служби задържаха украински агент (ВИДЕО)

  • крим-
  • диверсия-
  • украйна-
  • русия-
  • агент

Арестуваният подготвял диверсии в Крим 

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържа в Крим агент на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), подготвял диверсии на полуострова, съобщи пресцентърът на ФСС, цитиран от ТАСС.

Според съобщението украинският гражданин Генадий Генадиевич Лимешко, бивш старши разузнавач от армията на Киев, бил изпратен на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г., за да извърши "диверсии срещу инфраструктурни и животоподдържащи обекти".

Пристигнал в Крим на 9 август, той трябвало да повреди електропровода от град Судак до курорта Новий свет, снабдяващ селища с общо население над 50 000 жители. Имал освен това задачата да унищожи чрез палежи горски масиви на полуострова и да създаде условия за свлачища, които да парализират движението по магистралата от Судак до Новий свет. Планирал също да опожари обект от комуналното стопанство в района.

"На 12 август Г. Г. Лимешко бе задържан при опит да повреди електропровод в района на трасето от Судак до Новий свет", се казва в съобщението.

У задържания са открити и иззети две пресовки тротил, детонатор, граната с поставена запалка, течна горивна смес, ръчен трион, с който да реже дървените стълбове на електропровода, и дигитален фотоапарат - за да документира диверсионната си дейност и после да се отчете за нея пред своите ръководители в ССУ, отбелязва ФСС.

По случая е образувано наказателно дело. Издирват се "евентуалните съучастници и помагачи на украинския диверсант", добавя руската тайна служба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свидетел

    16 19 Отговор
    Да, да, той е ! Имаше и гранатомет в раницата, но къде ли го е сложил! Пребъркайте го по-добре!
  • 2 Гост

    18 20 Отговор
    С триона е планувал да отреже подпорите на моста на магистралата!
  • 3 Отстрани

    16 19 Отговор
    А не са ли намерили плана на диверсиите и писмено самопризнание за всеки случай?
  • 4 James

    22 15 Отговор
    Простите хохли само от бой разбират:)
  • 5 Трол

    10 7 Отговор
    Споко, Васик Атанасова-СерГей ще го освободи. Само да си довърши мисълта в този сайт.
  • 6 Разведчик

    5 7 Отговор
    Носил е и отровна диня, която да погълне, когато го хванат, но не бил гладен!
  • 7 юрист

    9 13 Отговор
    „УНИАН“(Украйна): СБУ обяви информацията за задържането на украински диверсант за „фейк“ 15 Август 2017 | 14:18 | Агенция "Фокус" От Службата за сигурност на Украйна(СБУ) реагираха на съобщението на Федералната служба за сигурност на Русия(ФСБ), че в Крим е задържан украински диверсатн, за което вече агенция „Фокус“ информира. От СБУ считат, че такава „фейкова“ информация е нужна на ФСБ, за да изплаши населението на окупирания полуостров, предаде УНИАН. От СБУ нарекоха съобщението за задържането на „агента на СБУ“ във временно окупирания Крим – поредна провокация и фейково съобщение на ФСБ на Русия, според съобщение „обнародвано“ на интернет страницата на Службата за сигурност на Украйна. „Руската ФСБ прибегна до поредна провокация, със съобщението си за задържането в Крим на предполагаем „агент на СБУ“. Считаме, че подобни фейкови новини са нужни на руските спецслужби, за да изплашат населението на полуострова, което все повече изразява недоволството си от окупационните власти. На фона на влошаването на живота на кримчаните, ФСБ отново пуска „изтъркания запис“, като се опитва да обвини Украйна и нейните правозащитни органи за своите собствени беди и проблеми в АР Крим“, подчертават от СБУ.
  • 8 юрист

    8 10 Отговор
    Пълни глупости! Съгласно Резолюцията на ООН за Крим , Крим е незаконно окупиран и незаконно анексирана от русия УКРАИНСКА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ. “...За първи път в официален документ на ООН Руската Федерация е призната за държава-окупатор, а Автономна Република Крим и град Севастопол за временно окупирана територия. Освен това в резолюцията се потвърждава териториалната цялост на Украйна и непризнаването на анексията на украинския полуостров....“ 2016-11-16
    https://informnapalm.org/bg/oon-prie-rezolyutsiya-za-pravata-na-choveka-v-krim-koj-se-opita-da-ya-blokira/ . Така, че- дори и да е имало служител на украинските спецслужби в Крим, то той прибивава в Крим на съвсем законно основание- съгласно международното право, защото Крим е УКРАИНСКА държавна територия, а не руска. Всичко останало е руска фейк новина с цел сплашване на населението на Крим. И без това путлер не може даже да ги нахрани, а медведев директно им казва- русия няма пари за увеличение на пенсиите ви и за да ви нахрани....

    Коментиран от #9

  • 9 Трол

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Бля бля бля!"..той прИбивава..", колкото ти е граматиката, толкова ти е и правото. Тръгнал на разходка по "изконния украински" Крим с трион, тротил и гранати. Да троши украинското, ми нали това си е тяхно/негово, защо ще го поврежда? К'во ми блееш тука, отивай да го защитаваш!
  • 10 simonm

    0 0 Отговор
    спешно продавам фотоапарат,2 литра бензин,ръчен и моторен трион-бонус косер /с него жици се режат/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания