2 426 4

Жертвите растат. Ветровете достигнаха 280 км/ч

Опустошение и разруха

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Най-малко 14 станаха жертвите на урагана „Ирма“, който удари Карибския регион. Островите Търкс и Кайкос са в окото на бурята, пише Би Би Си.

Разрушителни вълни с височина от 6 метра могат да залеят островите. Хаити и Куба също няма да бъдат подминати от природното бедствие, което е с огромни размери. Ураганът е от пета категория.

В Хаити вече на няколко места имаше наводнения. Инфраструктурата на Хаити все още е под риск заради опустошителното земетресение през 2010 година. Петата степен на „Ирма“ е най-високата възможна.

Около 1.2 милиона души са засегнати от яростта на урагана. Скоростта на вятъра достига 280 км/ч. Има опасения, че в засегнатите райони могат да плъзнат болести заради липсата на питейна вода.

Следващата „спирка“ на урагана „Ирма“ е Куба, а след това ще удари американското крайбрежие. Властите в щата Флорида вече се подготвят за приближаващата природна стихия.

Снимка: БТА/ AP

Снимка: БТА/ APОще по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 07:30  08.09.17
  Сигурен съм че ако тоя вятър духа по посоката на движение на МПС-то няма смисъл да се пали двигатела,че дори и баирите няма да са проблем.Скоростта пък отлично може да се регулира с отваряне и затваряне на страничните огледала при преминаване покрай радари и камери примерно.

  Коментиран от #3

 • Запленен
  Отговор
  2 08:39  08.09.17
  То пък едни къщи - като бунгалата в България покрай морето през социалистическо време! Изненадах се, когато съобщиха, че имало 6 000 наши сънародници. Да 600 или 60, разбирам, но 6 000 - това е солидна бройка българи отишли на "гъза на географията". Пък сега - ураган. Хайде, моля ви се - духнал малко вятър, голяма работа ...
 • 3 16:53  08.09.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гадина
  Отговор
  4 16:56  09.09.17
  Абе, Джони Заплененото Дихание, ти даваш ли си сметка какво е 280 км/ч ветрец? Твоята къща или апартамент само си въобразяваш, че са солидни. При такъв ураган керемида няма да остане, комините ще ги събираш по земята. Прозорците ще експлодират от налягането или ще ги изпотрошат летящи отломки. След като свърши всичко ще гледаш Запленен-о с отворени уста и ще ти се иска да не си жив.

Напиши коментар:


Публикувай